De huidige situatie in Burkina Faso en andere Afrikaanse landen

Vraag: Sinds de voormalige president Blaise Compaoré uit zijn macht werd verdreven (dit is in Burkina Faso), verkeert het land in totale onrust. Er zijn mensen die zijn vertrek nu betreuren, terwijl anderen, zoals ik, nog steeds geloven dat het een goede stap was, omdat hij meer dan twintig jaar aan de macht is geweest. Mijn vraag luidt: Wat is de reden voor de plotselinge toename van terrorisme, sinds Blaise Compaoré weg is? Moeten we karma inlossen? Wat kan ik als student van geascendeerde meesters doen om het bewustzijn dat achter het terrorisme in mijn land zit, te transcenderen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Het helpt natuurlijk niet als je achteromkijkend zegt dat we wilden dat we een dictator hadden gehouden. Historisch gezien zie je dat er in veel landen op de wereld zo’n situatie is geweest nadat een dictator vele jaren aan de macht is geweest. En door de kracht die uitgaat van het onderdrukken van mensen, is er bepaalde stabiliteit, een bepaald niveau van stabiliteit, in een land geweest. En toen de dictator stierf of wegging, kwam er vaak een periode van onrust voor het land weer aan een nieuwe, constructieve, stabiele fase van groei begon. Dat wil niet zeggen dat het altijd zo moet gaan nadat een dictator is vertrokken, maar in een land dat een dictator heeft gehad, is vaak veel verdeeldheid onder de mensen, er zijn veel groeperingen. En door die verdeeldheid onder de mensen kan een dictator vaak aan de macht komen. Zodra er een dictator is, onderdrukt hij het conflict tussen diverse groepen mensen. En dit geeft een bepaalde stabiliteit, een gedwongen stabiliteit, maar desondanks stabiliteit. Wanneer een dictator weg is, ontstaan die oude conflicten, de vijandigheden, natuurlijk opnieuw.

In Afrika bestaat natuurlijk een heel complexe situatie. In de eerste plaats heb je in veel landen nog een stammenbewustzijn dat niet is getranscendeerd en vervangen door een nationaal bewustzijn. Er zijn nog stammen die al heel lang met elkaar oorlog voeren en dat nog steeds doen. Maar je moet realistisch zijn en zeggen dat er ook nog invloeden van buitenaf zijn. Er zijn natuurlijk grote internationale, multinationale, bedrijven die belang hebben bij de mijnen of andere zaken, en die bepaalde groepen van wapens voorzien om er hun voordeel mee te kunnen doen. Je moet ook begrijpen dat China en Rusland een tamelijk agressief beleid voeren om de Afrikaanse landen binnen te komen om hun grondstoffen te bemachtigen, vooral China is bezorgd of ze wel genoeg grondstoffen heeft voor hun industrie.

En zij voelen zich niet te min om politieke spanningen aan te moedigen in Afrikaanse landen om die landen kanten op te sturen die in het voordeel zijn van hen. Ik kan geen logische rationele verklaring geven waarom ze dit doen, omdat hun redenen niet logisch en rationeel zijn. Die worden heel erg verkleurd door hun waarnemingsfilters.

Veel Afrikaanse landen hebben natuurlijk karma dat al op vele stammenoorlogen teruggaat, die al eeuwenlang gaande zijn. Wat je hieraan kunt doen als student van geascendeerde meesters? Jij kunt proberen je bewustzijn te verhogen om alle vormen van stammenbewustzijn te transcenderen, je dualistische bewustzijnsstaat, te transcenderen en natuurlijk kun je oproepen doen. Ik moet je zeggen dat er veel Afrikaanse landen zijn waar maar heel weinig studenten van geascendeerde meesters zijn en die geen belangrijke invloed kunnen uitoefenen op het land, omdat die landen helaas op de Harde Leerschool zitten. En de groepen die tegen elkaar strijden moeten helaas een paar hele harde klappen te verduren krijgen voordat zij tot de conclusie kunnen komen dat ze er genoeg van hebben, voordat de meerderheid van de bevolking tot de conclusie komt dat ze er genoeg van heeft en een beter land en een betere samenleving wil om in te leven.

Ik kan niet zo optimistisch zijn over die landen in Afrika. Veel van die landen zitten op de rand van een conflict. Zuid-Afrika is bijvoorbeeld een land waarin de coronacrisis dingen kan laten escaleren, zodat er veel onrust in dat land komt. Maar hetzelfde geldt voor diverse andere landen.