Vraag over IJsland

Vraag: IJsland staat eerste in de wereld als het gaat om geslachtsgelijkheid. Heeft IJsland een hoog bewustzijnsniveau die boven Scandinavische landen of naties staat?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

In de eerste plaats moet je voorzichtig zijn om geen schaal te maken en zegt dat het ene land hoger staat dan het andere en daarom beter is, enzovoort. Het is natuurlijk duidelijk dat er landen beter zijn dan andere. Maar IJsland heeft in bepaalde opzichten wel een geavanceerd bewustzijnsniveau. Maar zoals je kunt zien aan de financiële bubbel die in IJsland werd gecreëerd, zitten er ook ernstige beperkingen in het collectieve bewustzijn. Er bestaat een droom over een onrealistische vorm van economie waarbij je geen inspanning hoeft te leveren, dat jij je talenten niet hoeft te vermenigvuldigen. En dit heeft ervoor gezorgd dat de natie in een neerwaartse spiraal komt.

De Scandinavische landen hebben dit vermeden, omdat zij dat bewustzijnsniveau hebben getranscendeerd. En daarom zou ik niet willen zeggen dat IJsland in het algemeen hoger staat dan de andere Scandinavische landen. Maar ik wil nu niet een schaal maken door te zeggen dat dit land hoger staat dan een andere, enzovoort. Alle Scandinavische landen staan op een vrij hoog niveau net als veel andere landen in Noord-Europa, Canada, Nieuw Zeeland, Zuid-Korea, Australië, in ieder geval delen van Australië, en delen van de Verenigde Staten, maar niet de Verenigde Staten in het algemeen. Er zijn natuurlijk de moderne democratieën, zoals we ze hebben genoemd, die het meest ontwikkeld zijn op aarde. En het is echt niet nodig om een soort absolute lineaire schaal te maken die zegt dat dit het hoogste ontwikkelde land is en dat is nummer twee, enzovoort.