Hoe je evenwichtig met geld omgaat

Vraag: Ik heb het gevoel dat ik niet eraan toe ben om mijn tijd en aandacht te besteden aan geld verdienen en ik wil me eraan wijden om de open deur te zijn voor mijn IK BEN Aanwezigheid. Ik zie echter geen opties hoe ik aan de middelen voor levensonderhoud moet komen om dat te doen en in mijn land is het heel moeilijk om geld te verdienen. Je moet geweldig veel moeite doen om in ieder geval een klein beetje geld te verdienen. Hoe realistisch is het om een leven in overvloed te manifesteren in de huidige situatie op de planeet, wanneer je je niet richt op het verdienen van geld en eraan werkt om jezelf te verheffen en al het leven zonder je zorgen te maken over geld?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Je zou kunnen beginnen met te zeggen dat je geen twee meesters kunt dienen, je kunt niet en God en de mammon dienen. Maar dit gezegde heeft natuurlijk vele diepere betekenissen, en het gaat niet alleen om je houding ten aanzien van geld. Je zou kunnen beginnen met erover nadenken welke houding je hebt ten aanzien van geld en met welke houding ten aanzien van geld je bent opgegroeid. In veel landen zijn mensen die zijn opgevoed met een houding van: als je in een arm gezin geboren bent, kun je de rest van je leven alleen maar arm blijven. Dit is in zekere zin de mammon dienen in plaats van God dienen, omdat je geld laat bepalen wie je bent, of nog beter het gebrek aan geld je leven laat bepalen.

De tegenovergestelde polariteit is dat je al je tijd en aandacht aan geld besteedt en denkt dat als je dat eenmaal hebt, achterover kunt gaan zitten en met pensioen gaan en dan pas spiritueel kunt zijn. Heel veel mensen in alle naties, maar natuurlijk meer in rijkere naties, richten al hun energie op het zoveel mogelijk geld verdienen en natuurlijk leidt dit af van hun aandacht voor spiritualiteit.

Maar er zijn ook veel mensen die arm zijn en die denken dat zij geen geld kunnen verdienen en het gevoel hebben dat het een worsteling is om genoeg te verdienen om hun basisbehoeften te bevredigen en die dienen de mammon ook. Dit is nog een onevenwichtige houding ten aanzien van geld.

Je kunt hier altijd aan werken, de zelven blootleggen en ze overwinnen, en dan ontdek je misschien dat er deuren voor je opengaan. Je krijgt een evenwichtiger aanpak, waardoor je voldoende geld kunt verdienen om voor je fysieke noden te zorgen en nog tijd en aandacht over te houden om je op je spirituele noden te richten. Dit vereist dat je bereid bent om naar de gescheiden zelven te kijken die je hebt gevormd, vaak in vele vorige levens, maar zeker ook in dit leven, als antwoord op de omgeving waarin je bent opgegroeid en de houding ten aanzien van geld daarin.