De dood van de Bewuste Jij?

Vraag: Wanneer wij ascenderen, gaat de Bewuste Jij dan weer op in, en wordt die één met, de IK BEN Aanwezigheid? Als dat zo is, heeft het bewuste zelf dan nog wel een apart zelfgevoel binnen die IK BEN Aanwezigheid na de ascensie? Hebben de geascendeerde meesters net zo’n bewust zelf als niet-geascendeerde wezens?

Antwoord: van Kim Michaels, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Ik zal dit bespreken, maar als je hier echt interesse in hebt dat moet je het boek van Goeroe Ma lezen ‘Don’t Drink your own Kool Aid’, waarin ze dit bespreekt en de meest gedetailleerde leringen geeft die de meesters ooit over de Bewuste Jij en de IK BEN Aanwezigheid hebben gegeven. Het antwoord is in het kort dat jij, je bewuste zelf, wanneer je ascendeert, versmelt, één wordt, met je IK BEN Aanwezigheid. Het gaat weer op in de IK BEN Aanwezigheid. In de vraag staat: “Heeft het bewuste zelf dan nog wel een apart zelfgevoel binnen die IK BEN Aanwezigheid na de ascensie?” Nee, omdat het in de IK BEN Aanwezigheid opgaat. Maar in principe zou je kunnen zeggen dat het bewuste zelf niet meer bestaat – het is er niet meer. Er is alleen nog de IK BEN Aanwezigheid. Daar heeft Gautama het over.

Hebben de geascendeerde meesters net zo’n bewust zelf als niet-geascendeerde wezens? Nee, vanzelfsprekend niet. Zo ascendeer je. Het bewuste zelf is een verlengstuk van de IK BEN Aanwezigheid en werd alleen gemaakt om te incarneren in een sfeer die niet geascendeerd is. Wanneer je ascendeert, is het niet meer nodig. En dan zou je kunnen zeggen dat de Bewuste Jij uit de IK BEN Aanwezigheid komt, maar wanneer je ascendeert, versmelt het er ook weer mee.

Het heeft maar een kort bestaan en wanneer je ascendeert, realiseer jij je dat … laat ik het zo zeggen, je gaat de dualiteit in. Of je begint met een beperkt bewustzijn en je denkt dat jij al die zelven bent die je hebt geschapen om op aarde geïncarneerd te kunnen zijn, of op welke planeet je ook bent, zelfs een natuurlijke planeet. Je denkt dus dat jij dat bent wanneer je naar de dualiteit gaat. Jij denkt dat jij het gescheiden zelf bent en je herkent jezelf als een gescheiden zelf. De geascendeerde meesters hebben ons het concept Bewuste Jij gegeven om ons af te kunnen scheiden van al die zelven. Jezus heeft dit proces tweeduizend jaar geleden beschreven, toen hij zei: Wie zijn leven om mij wil verliezen, zal het behouden.” Met andere woorden, als je probeert het leven van jouw gescheiden zelven te redden, verlies je het eeuwige leven omdat je niet verder kunt, en zeker niet ascenderen. Maar als je die gescheiden zelven wilt laten sterven om Christus te volgen, dan kom je dichterbij het eenzijn, dan win je het eeuwige leven.

De Bewuste Jij is een soort concept dat zij ons hebben gegeven om ons te realiseren dat wij meer zijn dan deze uiterlijke zelven. En zij hebben gezegd dat wij zuiver gewaarzijn zijn, en dat houdt in dat de Bewuste Jij geen kenmerken en eigenschappen bezit die je kunt beschrijven. Je zou dus kunnen zeggen dat ze ons een fase hebben beschreven. Met andere woorden, eerst vereenzelvig jij je totaal met je uiterlijke zelf, dan kom je tot het besef: “Ik ben meer dan dit uiterlijke zelf” en toen hebben ze ons het concept gegeven van de Bewuste Jij om ons te laten realiseren: “O, ik ben deze uiterlijke persoonlijkheid niet. Ik ben geen uiterlijk zelf. Ik ben een Bewust Jij, die niet gebonden is aan iets in deze wereld van vorm omdat ik zuiver gewaarzijn ben, dus ik kan niet gevangen gehouden worden door iets op deze wereld.” Maar wanneer je uiteindelijk ascendeert, besef je: “Ik ben niet de Bewuste Jij. Ik ben de IK BEN Aanwezigheid. En dan ben je geascendeerd. Ik denk dat jij je dit pas volledig kunt realiseren als jij ascendeert. Misschien wel eerder, maar dan heb ik me dat nog niet helemaal gerealiseerd.