Hoe jij je afstemt op Christus in jou

Vraag: Mijn vraag gaat over de oefening in afstemming die Jezus heeft gegeven. Voor de mensen die worstelen met visualisatietechnieken, te wijten aan te veel verbeeldingskracht en niet beslist een gebrek aan te weinig decreten geven voor bescherming, zijn er misschien ook nog andere technieken om je af te stemmen op de Christus in jou?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Er zijn veel technieken. Decreten, invocaties, opzeggen is een hulpmiddel waar je niet voor hoeft te visualiseren. Een andere mogelijkheid zou kunnen zijn om je geest te verstillen, maar dit kan ook moeilijk zijn wanneer je een overactieve verbeeldingskracht bezit.

Je kunt diverse hulpmiddelen voor meditatie gebruiken, waarbij je een tijdlang heel diep ademt en je concentreert op het in- en uitademen en probeert je aandacht bij je adem te houden. En nadat je dat een tijdje gedaan hebt, probeer je het lichaam te ontspannen. Je kunt hierbij gaan liggen. En dat kom je bij dat punt van stilte in jou. Het is geen specifieke locatie, gewoon een punt van stilte. En probeer je aandacht niet ergens op te richten, maar zo lang mogelijk in dat punt van stilte te blijven. Onvermijdelijk zullen er beelden opkomen, maar wanneer jij je bewust wordt van je gedachten, ga je weer terug naar dat punt van stilte.

Je probeert geen antwoorden te krijgen op specifieke vragen. Hoe neutraler je kunt blijven, hoe beter. En dat is iets wat mensen laat struikelen wanneer zij zich proberen af te stemmen op deze oefening om je af te stemmen. Zij proberen een bepaald antwoord te krijgen. Zij vragen hulp om een specifiek probleem op te lossen. En dit kleurt hun geest, zodat ze niet in die staat van luisterende genade kunnen komen, die staat van neutraal bewustzijn, die nodig is om een impuls van de Christusgeest te krijgen.

Je kunt besluiten dat jij geen specifieke antwoorden wilt krijgen. Je probeert alleen maar verbinding, contact, te voelen met de Christusgeest of met mij als geascendeerde meester of zelfs met je IK BEN Aanwezigheid en Christuszelf. Je opent je voor een ervaring zonder een bepaald antwoord te willen.