De beste positie om invocaties en decreten op te zeggen

Vraag: Geliefde meesters, zouden jullie me kunnen vertellen of je rozenkransen en decreten op kunt zeggen terwijl je ligt? Of komt het licht van de meesters dan niet goed door? In welke positie is het lezen van decreten het meest effectief?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

We willen nogmaals geen zwart-witmening hierover geven, maar het is duidelijk dat als je naar tradities kijkt in het oosten, die er al heel lang zijn, dan zie je dat de mensen altijd wel enigszins met hun ruggengraat rechtop zitten tijdens een meditatie of als ze chanten. Wanneer jij je ruggengraat recht hebt en tamelijk rechtop zit, dan kan het licht het gemakkelijkst van je stuitchakra naar je kruinchakra opstijgen. Als je maximaal effect wilt, is het beter om enigszins rechtop te zitten, maar nog wel comfortabel. Voor decreten is het beter als jij je benen niet kruist, maar op een stoel zit, zodat je langere tijd in een comfortabele positie kunt zitten.

Als je iets hebt waardoor je moeilijk rechtop kunt zitten, dan kun je natuurlijk wel liggend de invocaties en decreten opzeggen. Misschien zijn ze dan iets minder efficiënt wat betreft het opstijgen van het licht langs de ruggengraat, maar het zal nog wel efficiënt genoeg zijn, vooral als jij je op je hart concentreert als je ze doet. Het is natuurlijk altijd beter om ze te doen vanuit een liggende houding dan ze niet te doen.