Vriendelijkheid betekent niet dat je andere mensen nooit uitdaagt of je tegen andere mensen verzet

Vraag: Het dictaat van Lord Maitreya ging over vriendelijkheid en wat dat betekent op een dichte planeet als de aarde. Hoe blijven we vriendelijk zonder een soort deurmat te worden?

Antwoord van Geascendeerde Meester Maitreya, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Dit is een moeilijke vraag om lineair te beantwoorden en het is een uitdaging die alle mensen krijgen. Wij hebben gezegd dat er een moment komt waarop je naar macht verlangt, je hebt behoefte aan controle, en je wilt die op andere mensen projecteren om het gevoel te krijgen dat dit hebt. Dat is natuurlijk geen vriendelijkheid, en wanneer je de wens om de controle te hebben en alle agressie tegen andere mensen loslaat, dan manifesteer je iets wat de mensen meestal vriendelijkheid noemen.

Veel mensen gaan door een fase waarin ze bijna het gevoel overcompenseren dat ze daarvoor niet vriendelijk waren. En dan gaan ze over op een passief gevoel van vriendelijkheid, omdat ze denken dat vriendelijkheid betekent dat je andere mensen nooit uitdaagt of je tegen andere mensen verzet. In principe laat je hen doen wat ze willen en jij keert altijd jouw andere wang toe, en dat is vriendelijkheid. Maar toen ik oorspronkelijk aanbood om naar de aarde te gaan, stelde ik de vraag of de mensen op aarde konden worden gewekt met vriendelijkheid. En het antwoord dat ik destijds van mijn spirituele adviseurs kreeg, was dat dit alleen maar kon als ik honderdvierenveertig nuances van vriendelijkheid beheerste. Met andere woorden, er is een nuance voor vriendelijkheid op elk van de honderdvierenveertig bewustzijnsniveaus. En als je lagere bewustzijnsniveaus krijgt of wanneer je met iemand te maken krijgt die op de lagere bewustzijnsniveaus is, is de deurmat zijn en hen laten doen wat ze maar willen, geen vriendelijkheid; je bent niet vriendelijk voor hen, omdat het hun bewustzijnsstaat zal versterken dat ze anderen kunnen misbruiken en daarmee weg kunnen komen.

Wanneer je te maken krijgt met mensen met een lager bewustzijnsniveau, met mensen die agressief zijn en hen daarmee weg laten komen, is dat geen vriendelijkheid; het is vriendelijk als je hen uitdaagt. Niet dat je een fysieke strijd met hen moet aanbinden, of hen probeert te vernietigen, maar hun gedrag duidelijker zichtbaar maakt voor anderen en uiteindelijk misschien ook wel voor zichzelf. Met andere woorden, je probeert hun hulp in te roepen, je probeert hen vragen te stellen over waarom ze zo doen, waarom ze denken dat dit geoorloofd is, waarom ze denken dat dit nodig is, waarom ze zich geen zorgen maken over de effecten op andere mensen en diverse andere vragen die je kunt bedenken. En dan bestaat vriendelijkheid er alleen maar uit weglopen en hen met rust laten als ze niet willen luisteren.

Op elk niveau van bewustzijn waarop jij persoonlijk bent, is een nuance van vriendelijkheid die correspondeert met dat niveau. En daar kun jij je van bewust zijn en proberen om dat persoonlijk te bereiken door een intuïtieve ervaring. Je kunt mij natuurlijk om hulp vragen, mijn decreet opzeggen om je te helpen begrijpen wat vriendelijkheid betekent voor jou op jouw niveau, maar ook wat het betekent wanneer je te maken hebt met de specifieke mensen met wie jij omgaat. Vraag het dus en ik zal het je geven in de mate waarin jij het kunt ontvangen als je in die neutrale staat van luisteren blijft.