Het gevoel hebben dat je achterop bent

Vraag: Soms heb ik een gevoel dat anderen misschien ook wel kunnen hebben. Dit is het gevoel dat ik achterop ben. Welke gemoedsgesteldheid of aandacht kan assisteren om deze bewustzijnsstaat te doorbreken, praktisch gezien?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Toen de boodschapper het spirituele pad ontdekte, had hij in het begin ook vaak het gevoel dat hij achter was. Dit kwam gedeeltelijk omdat hij is opgegroeid in een antispirituele samenleving, omdat er niets was wat zijn spirituele groei stimuleerde. Pas toen hij achttien was, realiseerde hij zich dat er een spiritueel pad was en pas jaren later ontdekte hij de leringen van de geascendeerde meesters en in het begin had hij dus het gevoel dat hij achter was, want hij had die spirituele lering wel eerder kunnen hebben. En dit is bij velen van jullie het geval.

Je hebt een bepaald Goddelijk plan en daar zit een soort schema ingebouwd. Intuïtief kun je vaak het gevoel hebben dat je achter bent op dat ideale schema. Je hoeft dat gevoel niet kwijt zien te raken. Je hoeft alleen maar te erkennen dat je dit gevoel hebt en dan vragen om innerlijke leiding en hierover nadenken. In wat voor opzicht lig je achter? Wat kun je doen om weer op het schema te komen dat in je Goddelijke plan staat? Dan kun jij je openstellen om intuïtieve inzichten van je Christusgeest te krijgen en natuurlijk kun je diverse novenen en oefeningen en invocaties doen om dat te vergemakkelijken. Dan kan het heel goed zijn dat je die inzichten ontvangt, als jij je er maar voor openstelt en op een neutrale manier vraagt wat jij kunt doen om het in te halen en te zijn waar je nu had willen zijn.