Hoe jij onderscheidingsvermogen en intuïtie ontwikkelt

Vraag: Dit is een persoonlijke vraag voor Kim. Welke tips en technieken kun je met ons delen over de vibratie voelen van mensen, dingen, ideeën. Hoe stemmen we ons erop af en hoe kunnen we die verbeteren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Kim Michaels, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Dat is een moeilijke vraag omdat je onderscheidingsvermogen en intuïtie niet op een mechanische manier kunt ontwikkelen. Je doet dat door twee dingen: psychologische vastberadenheid en een aantal gescheiden zelven opruimen die je intuïtie blokkeren en er dan naar streven om in een neutrale gemoedstoestand te komen. Maar die twee zijn heel erg met elkaar verbonden. Je kunt niet neutraal zijn als je een gescheiden zelf hebt dat je op een bepaalde manier naar de dingen laat kijken. Je kunt aan je psychologische problemen werken, de hulpmiddelen gebruiken van de geascendeerde meesters, maar je kunt je er ook van bewust zijn dat eigenlijk de enige manier is je af te stemmen en je intuïtie te vergroten door totaal neutraal te zijn. En dan bedoel ik open te staan voor alles wat in je opkomt. Er is niet een bepaald proces gaande in je hoofd, vooral in je emotionele en mentale geest dat een bepaald antwoord wil krijgen.

Als er ook maar enigszins een laagje overheen zit van een bepaald antwoord, een bepaald resultaat, willen dan ben je niet neutraal, en dan is je intuïtie niet accuraat. Je onderscheidingsvermogen zal niet echt onderscheid maken. Er zijn mensen, en ik heb ze ontmoet, die beweerden dat ze door een bepaald proces heen waren gegaan om onderscheid te krijgen, maar voor mij was het duidelijk dat daar een laag overheen zat. Veel van hen wilden een bepaald resultaat zien. Het gevolg was dat zij geloofden dat hun intuïtie hen had verteld wat zij wilden horen. Zij waren ervan overtuigd dat het gevolg het gevolg was van hun intuïtie en hun onderscheidingsvermogen, maar ik zou zeggen dat dit het gevolg was van een bepaalde laag, omdat zij een specifiek resultaat wilden.

Ik kan zien dat ik, toen ik jonger was, ook een bepaalde laag had. Er waren bepaalde dingen die ik wilde horen, of bepaalde leringen die ik niet wilde onderzoeken, en mijn intuïtie was toen niet zo goed als het had kunnen zijn. Het is dus belangrijk om dat te onthouden. Veel mensen op de wereld, zelfs veel spirituele mensen, gaan naar astrologen, maar paranormalen, voor een sessie over dit of dat. Dat komt omdat zij de bevestiging willen dat zij speciaal zijn of belangrijk, of het juiste doen en dit moeten blijven doen. Als je bevestiging zoekt van een bepaalde overtuiging, sta je niet open voor je intuïtie. Je zegt dan in principe: “Laat me met rust. Ik wil de waarheid niet. Ik wil een bevestiging van wat ik al geloof.” Dat is geen onderscheidingsvermogen. Onderscheidingsvermogen is totaal neutraal zijn. Je hebt geen vooropgestelde meningen over iets. Ik weet dat ik die soms wel heb. Ik zal een concreet voorbeeld geven.

Heel veel jaren geleden had ik net gehoord van de leringen van de geascendeerde meesters in de Summit Lighthouse en ik had intuïtief gevoeld dat daar iets voor mij te halen was. Toen ontmoette ik iemand die bij de Summit Lighthouse zat, maar ook Sai Baba volgde. In die tijd had ik geen idee wie Sai Baba was. Ik wist niets van hem af en had nog nooit van hem gehoord. Maar op een dag trok ze me een kamer in waar ze haar decreten deed en pakte een foto en liet die aan mij zien en zei: “Dit is Sai Baba” Ze verwachtte dat ik en bepaalde reactie zou krijgen en zou zeggen: “O, dit moet wel een spirituele meester zijn of zoiets.” Dat wilde ze graag. Maar ik bleef totaal neutraal. Ik had geen idee wie dat was. Ik keek naar die foto en ik voelde bijna fysiek dat mijn vier lagere lichamen zich aan hem onttrokken, omdat ik zoveel donkerte voelde bij die foto. Zoals ik al zei, bleef ik neutraal. Ik stelde me gewoon open. Ik had geen idee wie hij zou moeten zijn of niet. Het kon me niet schelen. Ik kreeg niet het bevooroordeelde antwoord waarop ik wachtte. Dat was dus heel nauwkeurige intuïtie en dit heb ik vele andere keren gekregen.

Soms kan ik een boek pakken en voelen of dit boek een hogere vibratie of een lagere vibratie heeft. Andere keren kon ik het niet nauwkeurig voelen, omdat ik een bevooroordeelde mening over een bepaalde schrijver had. Dan beoordeeld ik iets met mijn gedachten. En je kunt ook met je gedachten iets beoordelen. Je kunt bepaalde logica toepassen, rationale dingen zoals: Klopt dit wel? Klinkt het waar?” je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Klopt het dat iemand beweert dat hij God is die is geïncarneerd? Klopt dit eigenlijk wel?” Maar als je het accuraat wilt weten, dan moet je neutraal blijven. Als je neutraal blijft, dan krijg je het, en niet in woorden hoor. Het zal een sensatie zijn. Net als ik had met de foto van Sai Baba. Er kwamen geen woorden bij me op van: “Dit is een verkeerde leraar.” Het was meer een gevoel van me willen terugtrekken van die foto, er niet eens naar willen kijken, niet zijn energie, zijn vibratie willen opnemen.