Hoe je omgaat met verdeeldheid in je spirituele groep

Vraag: Er bestaat een oud adagio dat spirituele studenten zich moeten mengen in heilig gezelschap, met andere woorden, bevriend raken met andere spirituele zoekers. Ik heb echter gemerkt dat veel spirituele mensen die ik ken, onvermurwbaar zijn wat betreft een kwaadaardig complot over de interventies van de regering wat betreft het beheersen van COVID-19 en dat ze zelfs twijfelen aan de antwoorden van de meesters in de vorige conferentie. Hebben de meesters ook advies over hoe wij als studenten van geascendeerde meesters het conflict in onze waarneming van de pandemie in ons land kunnen oplossen? We krijgen allemaal dezelfde leringen en wij proberen altijd de waarheid te vinden, maar het antwoord op de pandemie vereist een gezamenlijke reactie. Als zelfs spirituele studenten het hier niet over eens kunnen worden, kunnen we geen heldere en gezamenlijke reactie aan het collectieve bewustzijn geven. Dank voor je antwoord.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Veel leringen die we op deze conferentie zullen geven, pakken dit punt aan. Wij zien door de eeuwen heen dat er een bepaalde verdeeldheid kan heersen onder heel veel spirituele groepen, veel religieuze groepen, maar zelfs groepen van geascendeerde meesters. Je weet natuurlijk wel dat we meer impact hebben wanneer studenten van geascendeerde meesters bij elkaar komen en zich verenigen, en meer kunnen doen tegen gevallen wezens. De duistere krachten zullen alles doen om te voorkomen dat jullie meer eenheid bereiken, om jullie in diverse groepen uiteen te laten vallen, zodat jullie niet zo effectief kunnen zijn. Je moet echter begrijpen dat het niet zo is dat jullie het over alles één moeten zijn om bij elkaar te komen om bepaalde invocaties en decreten op te zeggen, je kunt heus nog wel meningsverschillen hebben over specifieke dingen, terwijl je de hulpmiddelen gebruikt die we jullie hebben gegeven en zodoende invloed kunnen uitoefenen.

Maar er zullen ook duidelijk een bepaald aantal studenten zijn die heel erg gehecht zijn aan bepaalde overtuigingen en die, wanneer wij die overtuigingen aanvallen, de antwoorden van de meesters of de afstemming van de meester op de meesters betwijfelen in plaats van zichzelf te onderzoeken. Dit patroon zien we steeds opnieuw terug vanaf het moment dat wij organisaties sponsoren. Wij zien het bij andere spirituele bewegingen, bij religies, in elke vorm van organisatie. En dan zal er natuurlijk een moment komen waarop je zegt dat je geen conflicten wilt veroorzaken, ik werk aan mezelf, mijn eigen psychologische problemen, kijk of ik gehecht ben aan mijn standpunten, wanneer je ziet dat anderen heel erg gehecht zijn aan hun standpunten. Ik kan je ervan verzekeren dat standpunten van andere mensen geen probleem meer voor jou vormen als je jouw eigen gehechtheden hebt losgelaten. Je zult die mensen niet meer tegenkomen, of het kan je niets meer schelen dat zij een andere mening hebben.

Misschien moet je een bepaald geduld hebben of misschien moeten we zeggen de verdraagzaamheid voor elkaar die je nodig hebt als spirituele studenten. Je weet zelf wel dat je ook als je een tijdje op het pad bent ineens een inzicht kunt krijgen in één van je psychologische problemen. Dan zeg je vaak: “Waarom zag ik dit niet eerder?” Maar je zag het niet eerder omdat je er nog niet aan toe was. Eerst moesten er andere zelven opgeruimd worden, een bepaalde verzameling van energie die op angst berust en die je moest transformeren met je decreten en invocaties voor je het kon zien.

Wanneer je dit bij jezelf herkent, dan besef je dat er ook andere mensen zijn geweest die de hele tijd al deze tendens bij jou konden zien, maar jij niet, omdat jij er nog niet aan toe was en dat kan ook het geval zijn bij iemand anders. Iemand kan nog steeds heel erg gehecht zijn aan een uiterlijk ding, een bepaald standpunt, en jij kunt duidelijk zien dat dit een gehechtheid is die niet in evenwicht is, maar zij niet. En zij zijn er zo aan gehecht dat zij uit de groep stappen en in dat geval moet jij natuurlijk de vrije wil respecteren en hen dit laten doen.

We hebben steeds weer gezien dat een bepaalde lering die we hebben gegeven aan een bepaald bewustzijnsniveau een bepaalde groep studenten aantrekt, die dan heel erg gehecht raken aan die lering of een bepaalde interpretatie ervan. Toen hebben we alle leringen gegeven die we aan dat bewustzijnsniveau konden geven en nu gebruiken we dezelfde boodschapper om een hogere lering te geven aan een ander bewustzijn, maar er waren studenten die gehecht raakten aan het vorige niveau en die nu de sprong niet kunnen maken naar de nieuwe lering. Zij zijn daar zo aan gehecht dat zij geloven dat dit het laatste woord erover is. En daarom twijfelen ze op diverse manieren aan de nieuwe leringen.

Ze kunnen aan de boodschapper twijfelen en hun klassieke reactie is: “De boodschapper is niet meer boodschapper, de boodschapper is zijn afstemming verloren, of zijn of haar mantel, en daarom moet ik ergens anders heen.” En als mensen dat doen, moet je gewoon hun vrije wil respecteren en hen loslaten. Je volgt je hart en laat ze hun gang gaan. Je hoeft hen niet te redden om met hen te kunnen ruziemaken.

Maar zoals ik zei, zullen we meer leringen geven aan degenen die ze willen gebruiken, en ze kunnen jullie helpen om de uiterlijke verschillen van mening te transcenderen, die per slot van rekening uiterlijke verschillen zijn en daarom niet van de Christusgeest kunnen komen, wel?