Geascendeerde meesters en Indiase goeroes

Vraag: Ik kom uit India en ik vind het erg vreemd dat ik de enige ben die ik ken uit India die de leringen van de geascendeerde meesters volgt. Dit land heeft een bevolking van 1,3 miljard mensen en heel veel volwassen spirituele wezens geleverd. Hoe komt het dat het land zoveel achterop komt met spirituele resultaten? En wat is de beste manier om deze natie te laten ontwaken? Ik weet dat Master MORE een tijdje geleden heeft gezegd dat de goeroes weigeren de geascendeerde meesters te erkennen; mensen als Satguru, Sri Ravi Shankar en de beweging van Brahma Kumaris hebben enorm veel volgelingen, maar helpen zij hun volgelingen wel echt? Ik zou wel willen weten wat de geascendeerde meesters daarvan vinden.

Antwoord van Geascendeerde Meester Master MORE , 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

In het verleden hebben we geprobeerd om studenten in India te bereiken met de Theosofische beweging en daar hadden we tamelijk weinig succes mee. In de recente dispensaties, de I AM Beweging, de Summit Lighthouse en deze, hebben we nog minder succes om studenten in India te bereiken. Dit komt natuurlijk gedeeltelijk omdat India een rijke spirituele traditie heeft, rijker dan de meeste westerse landen. Daar bestaat de traditie dat je een goeroe moet zoeken. Er zijn nog wel goede goeroes in Inda, de mensen die openstaan voor het spirituele pad kunnen die leringen in hun eigen cultuur vinden.

Ik zou willen zeggen dat er in India een zwarte broederschap is van verkeerde goeroes die niet alleen studenten in het westen willen misleiden, maar ook in India zelf. En het is duidelijk dat er een blokkade in het collectieve bewustzijn van India zit tegen het herkennen van geascendeerde meesters. Dit is niet uniek voor India, omdat j het ook in de meeste andere naties zo is. In de meeste naties die zijn beïnvloed door de christelijke religie, is er een blokkade geschapen tegen het herkennen van geascendeerde meesters en in India is dat niet anders. Een gedeelte van India heeft natuurlijk de hindoeïstische traditie die eigenlijk niets anders erkent dan de brahmanen en de goden van het hindoeïstische Pantheon, maar toch.

Hier maken we ons niet zoveel zorgen over. Wij zijn tevreden dat er studenten in India zijn die de leringen bestuderen, maar we proberen voor deze dispensatie eigenlijk geen grote aantallen volgelingen aan te trekken uit India.

Als je naar de natie India kijk, dan zie je dat er goeroes zijn die beroemd zijn geworden en grotere aantallen volgelingen trekken. In het algemeen zou ik willen zeggen dat een goeroe heel populair wordt als de leringen van die goeroe niet boven een bepaald niveau uitstijgen. Daarom kunnen heel veel mensen zich aansluiten en hem volgen. De goeroe geeft die mensen op een of andere manier wat zij willen. Hij geeft hen een geschikt pad dat je tamelijk gemakkelijk kunt volgen, maar een pad waarop ze niet naar zichzelf hoeven te kijken, niet hun psychologische problemen hoeven op te lossen en hun bewustzijn te verhogen.

Als je naar de wereld in haar geheel kijkt, en niet alleen India, dan is er een vraag die veel studenten van geascendeerde meesters zichzelf hebben gesteld: “Als het klopt dat de mensheid haar bewustzijn verhoogt, en dat die groei in bewustzijn ontstaat omdat de geascendeerde meesters de universele leraren van de hele mensheid zijn, hoe kan het dan dat de geascendeerde meesters niet meer erkend worden? Is er bijvoorbeeld niet een goeroe die een hoog bewustzijnsniveau heeft bereikt die de geascendeerde meesters erkent? Waarom heeft Paramahansa Yogananda niet over de geascendeerde meesters geschreven in zijn boek, naast de weinig versluierde dingen die erin staan?”

En het antwoord is dat er niet één antwoord is. Elke goeroe die een deugdelijke goeroe is, moet een bepaalde groep mensen bereiken. Afhankelijk van het bewustzijn van de mensen zijn ze er misschien niet aan toe om geascendeerde meesters te erkennen. Dit betekent dat de taak van de goeroe niet is dat ze de geascendeerde meesters erkennen, maar hen van hun huidige bewustzijnsniveau naar een bepaald bewustzijnsniveau te brengen vanwaar ze kunnen blijven groeien. Het is niet zo dat iedere goede goeroe de mensen op den duur geascendeerde meesters moet laten erkennen, omdat ze niet allemaal daaraan toe zijn.

Er is natuurlijk ook nog een valse hiërarchie, de valse goeroes, zowel in India als elders en zij willen de geascendeerde meesters niet erkennen, omdat wij de studenten natuurlijk kunnen bevrijden van de illusie van de valse goeroes. Nu zie je dat er op een planeet als de aarde ook goede goeroes zijn die het bewustzijn van de studenten moeten verhogen. Als de studenten hun bewustzijn blijven verhogen, zullen de meesten op den duur geascendeerde meesters en hun leer vinden. Maar je kunt nog steeds niet zeggen dat alle spirituele mensen op aarde uiteindelijk de geascendeerde meesters moeten vinden. Er zijn andere paden. En het is belangrijk dat er mensen zijn die een elk goed pad tonen, opdat de vele mensen die op lagere bewustzijnsniveaus zijn een pad kunnen vinden dat hen aanspreekt.

Zoals ik al zei, is niet iedereen toe aan het pad dat wij bieden. Maar er zijn natuurlijk veel valse goeroes en de valse goeroes zullen de mensen op diverse manieren laten verdwalen en blokkades in de geest van de mensen plaatsen die zullen voorkomen dat ze verder groeien dan een bepaald niveau op het pad. Er zijn valse goeroes die ervoor zullen zorgen dat hun studenten een bepaald niveau van groei krijgen, maar die daarna stoppen en het heel moeilijk vinden om verder te komen.

Voor de studenten die een valse goeroe hebben gevolgd, kan het heel moeilijk zijn om weer op het ware pad te komen zonder de leringen van de geascendeerde meesters, omdat wij de enigen zijn die het noodzakelijke bewustzijnsniveau en de ervaring hebben om een student de blokkades te laten overwinnen nadat hij een valse goeroe heeft gevolgd. Veel van die studenten kunnen er natuurlijk van profiteren als ze over onze leringen zouden willen nadenken. Maar helaas vereist dit een veel opener geest en de bereidheid om verder te kijken dan hun vorige leer, omdat de valse goeroes vaak op subtiele manieren blokkades in de geest van de mensen hebben geplaatst die voorkomen dat zij de geascendeerde meesters herkennen.