De geascendeerde meesters werken met mensen op intuïtief niveau

Vraag: Ik heb een vriend en een student van de geascendeerde meesters die de diagnose schizofrenie heeft gekregen. Af en toe hoort hij stemmen in zijn hoofd, maar hij heeft dit niet in het grootste deel van zijn leven gehad. Pas toen hij zich begon te verdiepen in esoterische dingen raakte hij gefascineerd door het idee dat de menselijke geest een radioapparaat is dat zich op verschillende radiostations, verschillende vibratieniveaus, kan afstemmen; hij werd gefascineerd door het idee dat we in contact kunnen komen met niet-materiële wezens. En toen begon hij stemmen te horen die hem zeiden wat hij moest doen. Zijn leven ging bergafwaarts vanaf toen, totdat hij de leringen van de geascendeerde meesters vond en de rozenkrans van Aartsengel Michaël begon te beoefenen en toen ook besloot dat hij ze niet meer wilde horen. De stemmen stopten, maar kwamen na een paar jaar terug. Ik denk dat hij met de meesters wilden communiceren en dacht dat hij nu misschien wel geavanceerd genoeg was om de geascendeerde meesters te horen. Ik denk persoonlijk dat hij niet met de echte meesters communiceert, maar hij weet het beter dan ik. Hij communiceert waarschijnlijk met lagere krachten. Mijn vriend is er sterk van overtuigd dat jij ook de meesters hoort als stemmen die je kunt horen. Ik denk dat dit volgens mijn ervaring niet het geval is; ik voel de meesters in mijn hart, soms als een zacht duwtje, maar nooit als een stem. Mijn ervaring is natuurlijk beperkt. Is het mogelijk om de stem van de meesters in je hoofd te horen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Je kunt niet categorisch zeggen dat je het onmogelijk is om de meesters te horen als een ‘stem van de meesters in je hoofd’. Er zijn wel mensen geweest die een waarschuwing hebben gekregen in de vorm van stem in hun hoofd. Maar dit is niet onze algemene manier van communiceren. Het kan gebeuren in specifieke stressvolle situaties, om de mensen een duidelijke waarschuwing te geven om iets niet of wel te doen. En het kan zijn dat ze dit waarnemen als een stem in hun hoofd. Het kan op die manier gebeuren, het kan ook het Christuszelf van die persoon zijn die dit idee projecteert, wat dan door je gedachten wordt verwerkt als een hoorbare stem.

Het is duidelijk dat wij de geascendeerde meesters, niet met zo’n stem spreken, daarom doen we dat door een boodschapper die het hoorbaar maakt. En wij spreken niet in het hoofd van de mensen omdat het in essentie een schending is van de vrije wil, zelfs als de mensen het wel willen. Wij werken met de mensen op intuïtiever niveau. Omdat wij de mensen meer vrijheid bij hun keuze willen geven. In principe kun je zeggen: “Als je een stem hoort in je hoofd die je vertelt om iets te doen – of niet te doen – in een situatie die geen directe crisis is, hij niet van de geascendeerde meesters komt.” Wij proberen niet een relatie met mensen te krijgen waarin we hen voortdurend vertellen wat ze moeten doen of niet doen. Zeker niet, en vooral niet, in dagelijkse situaties hoe je elke dag moet leven. Wij zeggen niet dat je naar de winkel moet gaan en dit of dat te kopen, omdat jij verantwoordelijk bent voor jouw beslissingen.

Nu kunnen er mensen zijn die het verlangen hebben en dit kan een schijnbaar onschuldige wens zijn om met hogere wezens te communiceren. Er zijn heel erg veel channelers op de wereld die een schijnbaar onschuldige wens hebben om met hogere wezens te communiceren en een paar leringen te geven die de mensen kunnen helpen. Maar als je dieper in hun psyche graaft, dan zie je dat die mensen graag speciaal willen zijn, graag iets willen doen wat andere mensen niet kunnen, dat er naar hun opgekeken wordt en dat ze bewonderd worden door andere mensen. Ze hoeven zich hier niet altijd van bewust te zijn, maar het is desondanks wel een onzuivere wens.

De geascendeerde meesters reageren natuurlijk nooit op zo’n wens. Maar er zijn wezens in het lagere identiteitsrijk, het mentale rijk en zelfs in het emotionele rijk die daar op reageren. En de mensen vervolgens de soort communicatie geven die zij graag willen, omdat die wezens dan de kans krijgen om hun energie te extraheren. En als iemand – zoals een channeler – dan volgers krijgt, kunnen ze ook energie van de volgelingen aftappen.

In het geval dat je noemt, klopt je intuïtie. En dit zal trouwens ook voor heel veel andere mensen kloppen die beweren dat zij op deze manier communiceren. Het komt niet van de geascendeerde meesters, wat die mensen zelf ook geloven.