Is het mogelijk om weer op het gewicht te komen van voor mijn zwangerschap?

Vraag: Drie jaar geleden heb ik mijn dochter gekregen en ik voel me niet goed over hoe mijn lichaam eruit ziet. Ik ben niet al het gewicht kwijt van de zwangerschap. Ik eet meer dan vroeger, hoewel ik al twee jaar geen borstvoeding meer geef en ik vraag me af of het realistisch is dat ik hetzelfde lichaam terug wil als dat van voor de zwangerschap?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Mijn geliefde, er zijn natuurlijk wel vrouwen die daarin geslaagd zijn. Enkelen hebben strenge diëten gevolgd en oefeningen gedaan om weer zo te worden. Ik wil je niet de indruk geven dat het helemaal niet kan, maar voor de meeste vrouwen is het niet realistisch, omdat je lichaam verandert door de zwangerschap. Zelfs als je een poging doet met diëten en beweging, krijg je nooit het niveau terug dat je had voor je zwanger werd. Dit heeft er helaas toe geleid dat veel mensen beslissen dat zij een poging gaan doen om het weer terug te krijgen en wanneer ze daar niet in slagen, komen ze in een eindeloze spiraal van schuldgevoel, het gevoel dat ze tekortschieten, zichzelf gaan straffen, omdat ze niet sterk genoeg waren, of dat ze niet genoeg discipline hadden, en al dat soort dingen meer.

Het is een persoonlijke zaak om je af te stemmen, om te zien of je een poging moet doen om hetzelfde gewicht weer terug te krijgen dat je vroeger had, of dat je het gewoon op moet geven. Je moet toegeven dat de meeste vrouwen veel dingen moeten opgeven om moeder te worden. Misschien is dat voor jou wel dat je de wens op moet geven dat jij je taille weer terug te krijgen. Je moet misschien wel accepteren dat je jouw lichaam moet accepteren zoals het nu is en dan verder gaan met je leven en een positieve houding ten aanzien van je lichaam op te bouwen zoals het nu is.