Werken aan heling en therapie

Vraag: Mijn vraag betreft het psychologische concept Schaduwwerk. Het lijkt mij dat dit niet veel verschilt van waar de meesters naar refereren als ‘je gescheiden zelven laten sterven’. Soms kan een heftig ongemak die grenst aan pijn in de hartchakra en elders voelbaar zijn. Komen die onaangename periodes omdat de prins van deze wereld nog steeds toegang heeft tot onze vier lagere lichamen? Zouden de meesters dit concept kunnen bespreken en de daarmee gepaard gaande episodes die je kunt ervaren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

In plaats van hier al te specifiek over te zijn zou ik graag iets algemeens willen zeggen over welke vorm van heling en therapie ook. Het is onvermijdelijk dat er als je in therapie gaat dingen naar boven komen die heel onaangenaam kunnen zijn, welke methode je ook gebruikt om in je onderbewuste geest te graven.

In sommige gevallen kunnen dat projecties van duistere krachten zijn die je bang proberen te maken om naar je onderbewuste te kijken, of dat zo moeilijk of pijnlijk proberen te maken als maar kan. In andere gevallen wordt dit veroorzaakt door energie die op angst berust die je nog niet hebt getransmuteerd, bijvoorbeeld in je emotionele lichaam. Wanneer je naar je onderbewuste gaat, dan ga je naar dit reservoir van energie en dat kan pijn veroorzaken in je hartchakra, of de andere chakra’s, zelfs in je fysieke lichaam.

Het antwoord dat ik in het algemeen wil geven is dat het bij elke vorm van therapie die je als student van geascendeerde meesters doet, belangrijk is dat je oproepen doet voor spirituele bescherming, oproepen doet aan Astrea om je los te snijden van het astrale vlak of lagere wezens, en dat je oproepen doet aan de violette vlam om alle energie te transmuteren in je vier lagere lichamen, vooral je emotionele lichaam. Als je, bij wijze van spreken, het spirituele werk doet, het Alpha-aspect van heling, dan zal het Omega-aspect van heling beter werken en minder pijnlijk zijn.