Het bewustzijnsniveau van andere mensen voelen

Vraag: Op een bepaalde punt van het pad moet je in staat zijn om het bewustzijnsniveau van iemand anders te voelen of is dit in principe hoogmoed of ego dat meespeelt? Dit komt gedeeltelijk door mijn eigen ervaring met mensen die dezelfde leeftijd hebben, maar niet zo volwassen zijn als ik.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Wij moedigen mensen aan om in ieder geval tijdens een bepaalde fase van het pad niet bewust en opzettelijk je eigen bewustzijnsstaat te beoordelen of het bewustzijn van andere mensen, en de reden is dat dit heel gemakkelijk kan worden bezoedeld door de wens om speciaal te zijn. Je wilt graag dat jij speciaal bent en daarom wil je niet dat anderen specialer zijn dan jij en dit kan zeker je vermogen verkleuren om zowel je eigen bewustzijnsniveau als dat anderen te beoordelen.

Als je meer Christusonderscheid krijgt, zal er een moment komen dat je een impuls ontvangt: die persoon heeft een lagere bewustzijnsstaat of die heeft een hogere bewustzijnsstaat. Of dat je vooruitgang hebt geboekt in een bepaalde fase en dat moet erkennen, maar dit is niet iets wat je met je gedachten bedenkt, het is iets wat spontaan van je hogere wezen komt.