Hoe je moet omgaan met het Covidvaccin

Vraag: Het wordt heel snel op de wereld geïntroduceerd. Hoe moeten we met die situatie omgaan? En hoe kunnen we de mogelijk slechte effecten van het vaccin voorkomen?

Antwoord van Kim Michaels, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Ik denk dat het antwoord is dat je zelf moet kiezen of je het wilt doen. Ik denk dat dit een individuele keuze is. Je moet de situatie in je land bekijken en hoe het vaccin werd ontwikkeld en hoeveel vertrouwen je erin hebt dat het voldoende getest is.

Ik kan wel bespreken hoe ik ernaar kijk. Persoonlijk heb ik liever niet dat er iets in mijn lichaam wordt gespoten. Als het niet absoluut nodig is, zou ik het niet doen.

Ik woon in Denemarken waar er niet over gesproken wordt om het verplicht te stellen. Ik denk niet dat ze daarover nadenken. Hoewel er misschien iets over gezegd is, geloof ik niet dat het serieus zo is dat ze dit willen doen. Ik zou zeggen dat ik het dan niet zou doen aangezien ik niet in een bepaalde risicogroep zit. Maar als de situatie zou veranderen en ik meer risico zou lopen om de ziekte te krijgen, misschien wel. Als het was goedgekeurd door de Deense autoriteiten, zou ik er genoeg vertrouwen in hebben dat het voldoende uitgetest is, zou ik het wel doen. Zo kijk ik er nu tegenaan. Ik zeg niet dat ik me nooit zou laten vaccineren – dat hangt af van wat het is, maar als ik een dokter of een verpleegster was die in het ziekenhuis werkt, dan zou ik het wel doen om te voorkomen dat ik de ziekte kreeg.