Hoe je grotere eenheid bereikt door seks

Vraag: Ik heb vaak het gevoel dat ik geen seks meer nodig heb. Maar soms wil ik me meer één voelen met mijn man. Ik weet dat mijn man seks wil en graag seks met mij heeft. Ik wil het ook graag, maar ik kan niet begrijpen hoe we meer eenheid kunnen bereiken door middel van seks, of is het gemakkelijk zonder seks?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Het zou goed zijn om eens te kijken naar je relatie of je kijk op het fysieke lichaam als vrouw. En naar de culturele context, hoe de mensen traditioneel naar vrouwen, naar het vrouwelijke lichaam, naar het fysieke lichaam en de seksuele activiteit in die cultuur, kijken. Door hieraan te werken en te zien welke zelven je hebt of hebt gecreëerd door je opvoeding kun je daar misschien wat van opruimen, zodat je op het punt kunt komen en voelen hoe je een grotere eenheid kan vormen door middel van seks. Dit is wel mogelijk maar het vraagt natuurlijk een bepaalde openheid, zodat je niet wordt geblokkeerd. Heel veel mensen zijn opgevoed met een houding ten aanzien van seks die grotere eenheid blokkeert. Ook de man moet zich aanpassen om zover te komen dat een man en een vrouw een grotere eenheid vormen door seks.

Je moet je er ook van bewust zijn dat als je die blokkades hebt opgeruimd, ook een grotere eenheid kunt vormen zonder seks, als je naast elkaar ligt, of door elkaar aan te raken en te kussen zonder gemeenschap te hebben. Het is zeker mogelijk om meer eenheid door seks te bereiken, maar ook zonder seks is dat mogelijk.

Je loopt op deze planeet altijd tegen de eeuwenoude uitdaging aan dat mannen vaker seks willen of nodig hebben dan vrouwen. Hoe je daarmee omgaat, is iets persoonlijks. Maar zoals we hebben gezegd, als een man verslaafd is aan seks, of zelven heeft die hem het gevoel geven dat hij seks moet hebben, dan zal dit de grotere eenheid blokkeren. Als de man in staat is om dit te overwinnen, is niet in de eerste plaats een fysieke activiteit, maar wordt voornamelijk gedreven door de wens om meer eenheid te bereiken.