Honderdvierenveertig bewustzijnsniveaus en reïncarnatie

Vraag: Wanneer het fysieke lichaam van een levensstroom sterft en het wezen incarneert weer in een nieuw lichaam en leven, begint hij dan weer op hetzelfde niveau als het niveau waarmee hij het vorige leven heeft verlaten? De reden dat ik dit vraag, is dat ik het idee heb dat een levensstroom vele malen de honderdvierenveertig bewustzijnsniveaus moet doorlopen in plaats van maar één keer.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Wanneer een wezen reïncarneert komt het terug op hetzelfde niveau als hij had aan het eind van zijn laatste leven. Er zijn wel een paar wezens die verslechteren als ze niet meer geïncarneerd zijn, omdat ze vast komen te zitten op het astrale vlak en daardoor op een lager niveau komen. Er zijn meer wezens, die spirituele wezens zijn, of het nu studenten van geascendeerde meesters zijn of mensen die andere spirituele leringen bestuderen, die erin slagen om vooruitgang te boeken tussen hun incarnaties in. Zij verwerken hun psychologische problemen en met behulp van de geascendeerde meesters komen ze op een hoger niveau, zodat ze op een hoger niveau kunnen incarneren of zelfs meerdere niveaus hoger dan in hun laatste incarnatie.

Het idee dat je de niveaus meerdere malen doorloopt, is niet juist op de lineaire manier. Er zijn natuurlijk wel mensen die een bepaald niveau omhoog gaan en dan een poosje stil blijven staan of weer naar beneden gaan. Dit is niet zo’n heel lineair proces omdat je, als je eenmaal een bepaald niveau hebt bereikt, niet weer naar beneden kunt gaan. Er zijn mensen die op die manier meerdere malen heen en weer gaan en daardoor een aantal niveaus vele keren doorlopen, maar er zijn maar heel erg weinig mensen die de hogere niveaus van Christusschap bereiken en daarna weer afzakken.