Hoe lang kan Poetin nog geïncarneerd blijven?

Vraag: Ik kom uit Rusland en als ik kijk naar de toestand van Poetin, dan denk ik weleens dat hij zichzelf wel kan opblazen van de spanning. Voor zover ik het begrijp, doet hij een poging om de groei van het Russische bewustzijn tegen te houden. Hoe lang kan hij nog leven en in die staat functioneren aangezien zijn natuurlijke levensduur al voorbij is?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Het is eigenlijk een kwestie van wat er in het collectieve bewustzijn van het Russische volk gebeurt, omdat het Russische volk hem kunstmatig in leven houdt, zoals we hebben gezegd en zij niet toe zijn aan een andere vorm van leiderschap. Hij zou de leider kunnen blijven, als er geen noodzakelijke verschuiving plaatsheeft in het collectieve bewustzijn. Het klopt dat hij er alles aan doet om dat tegen te gaan en hij is natuurlijk een werktuig voor een paar heel erg duistere krachten die door middel van hem Rusland proberen te manipuleren.

Het klopt ook dat dit gepaard gaat met een enorme hoeveelheid spanning voor de gevallen wezens die in die positie zitten, wanneer ze geïncarneerd zijn. Daarom zie je ook dat mensen in veel gevallen ook steeds gespannener worden. Stalin werd bijvoorbeeld steeds meer paranoïde en dat ging zelfs zover dat hij iedereen bij hem in de buurt verdacht van verraad en dat zij zijn macht over wilden nemen. Je ziet ongeveer hetzelfde bij Poetin gebeuren, omdat hij steeds gespannener, steeds geagiteerder wordt. En dit heeft gedeeltelijk te maken met de weerstand tegen de groei van het collectieve bewustzijn, maar ook met het feit dat hij een bepaald zelfbeeld heeft.

Poetin is niet een van de meest negatieve of hoogste gevallen wezens op de planeet. Hij heeft in werkelijkheid een bepaald gevoel dat hij iets goed wil doen. Hij gelooft in ieder geval dat hij de juiste persoon op het juiste moment was in Rusland en dat Rusland niet vooruit had kunnen komen als hij er niet was geweest. Om het ‘christelijke’ vocabulaire te gebruiken: hij was de verlosser van Rusland. Maar tegelijkertijd als je een dictator bent in een land met in principe onbeperkte macht en toch niet de problemen in dat land kunt oplossen, wordt het wel moeilijker om dat zelfbeeld te handhaven. En dit zorgt voor zijn stress.

Hoe lang hij nog geïncarneerd kan blijven? Dat hangt van de mensen in Rusland af; wanneer een cruciaal aantal mensen beslist dat ze iets anders willen. Het is soms mogelijk dat een land een stilgezette tekenfilm kan zitten, een staat waarin niets zich eigenlijk kan bewegen in een bepaald gebied van de samenleving, omdat de mensen bang zijn voor een verandering. Veel mensen in Rusland zijn bang voor de veranderingen die kunnen ontstaan wanneer Poetin er niet meer is. Wat zou er dan gebeuren? Zou er een machtsstrijd onder een paar oligarchen uitbreken? Komt er een nieuwe dictator die nog erger is dan Poetin? Of zou Rusland vervallen tot een natie met heel veel groeperingen waardoor niemand beslissingen kan nemen.

Er zijn bepaalde landen die soms decennia lang in zo’n onbeweeglijke staat kunnen verkeren. Kijk eens naar het Verenigd Koninkrijk waar de koningin al jaren kunstmatig in leven wordt gehouden door het Engelse volk, omdat zij niet willen dat Charles koning wordt. Een groot deel wil niet dat Charles koning wordt, om diverse redenen. Zij maken zich zorgen over de monarchie als Charles koning zou worden en zij zijn bezorgd over wat er met Engeland gebeurt als het geen monarchie meer is.

Je ziet dat een land weerstand kan voelen tegen veranderingen op een bepaald gebied waardoor het land in een bepaalde positie wordt vastgehouden, omdat ze op een bepaalde manier niet verder vooruit kan. Het Verenigd Koninkrijk kan bijvoorbeeld niet het huidige systeem onderzoeken van de machtselite, omdat zij de monarchie niet kunnen onderzoeken. En hetzelfde geldt voor Rusland, als je Poetin niet kunt onderzoeken, kun je ook de oligarchen niet onderzoeken die op die positie zijn geplaatst door Poetin en in die positie worden gehouden door Poetin.