Hoe je de mystieke initiaties van liefde kunt doen als je single bent

Vraag: Deze vraag is voor Paul de Venetiaan. Meester Paul, kunt u ons wat begeleiding geven over hoe je de mystieke initiaties van liefde kunt doen als je single bent? Ik heb mijn best gedaan om mensen niet te bezitten, of een relatie te bezitten, en ik merk dat mensen daten me kan helpen om hieraan te werken. Maar ik raak een beetje de weg kwijt bij andere dingen. Kun je ons ook zo begeleiden dat we onze aandacht niet meer te richten op het hebben van een relatie?

Antwoord van Geascendeerde Meester Paul de Venetiaan, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Welnu, mijn geliefde, zelfs als je nu single bent, hoef je niet je hele leven single te zijn geweest, je hoeft de rest van je leven niet single te blijven en je bent natuurlijk ook niet alleen maar single geweest in je vorige levens. Je kunt je dus altijd verplaatsen in een situatie waarin je misschien niet werkt aan een specifieke fysieke relatie op de wereld, maar aan je houding ten aanzien van relaties. En als je dat doet, kun je ook tot het besef komen dat je natuurlijk in vorige levens, of misschien ook wel in dit leven, zelven hebt geschapen, omdat je een relatie hebt gehad met diverse andere mensen, en je kunt beginnen te kijken naar hoe je die zelven kunt herkennen en overwinnen.

Je hoeft niet beslist iedere relatie zo letterlijk te nemen dat je denkt dat het alleen maar kan in een fysieke liefdesrelatie. Je hebt veel relaties met mensen en die kunnen allemaal voordeel opleveren om jouw houding te verfijnen, jouw kijk op relaties, en hoe je in relaties staat met andere mensen. Je kunt niet op aarde geïncarneerd zijn zonder om te gaan met andere mensen. Bekijk relaties dus in bredere zin. Dan zul je zien dat de leringen je inderdaad zullen helpen om je relaties te verfijnen.