Hoe jij je bewuster kunt worden van de onderbewuste niveaus van je geest

Vraag: Het is mij niet altijd duidelijk op het niveau van mijn bewuste gewaarzijn wat er in de diepten van mijn wezen gebeurt, of mijn spirituele werk me bevrijding brengt of juist andersom: verder de gescheidenheid in. Ik begrijp niet waarom er geen directere manier is om in mijn vier lagere lichamen te duiken en me bewust te zijn van dingen die daar gebeuren die verborgen zijn. Vanuit mijn bewuste geest zou ik graag een vraag willen stellen: Waarom kan het reinigen van je vier lagere lichamen en je psyche helen niet op een bewustere en minder geheime manier gebeuren?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Een deel van het antwoord is dat je op een heel moeilijke planeet woont. En je hebt een bepaalde hoeveelheid aandacht nodig om te kunnen functioneren in je leven. Daarom werk je aan je psychologische problemen, om beter te kunnen functioneren in je gewone leven en tegelijkertijd houd jij je aan je dagelijkse verantwoordelijkheden. Maar iets van het werk dat er gebeurt in je psyche zit onder het niveau van je bewuste gewaarzijn.

Nu zal dit van persoon tot persoon verschillen. Sommige mensen zullen zich meer bewust zijn van wat er speelt in hun gedachten dan anderen. Het is niet zo dat de ene beter is dan de andere, het zijn gewoon andere manieren. Maar ik zou zeggen dat het, met alle hulpmiddelen die we hebben gegeven, vooral in het boek ‘Healing your Spiritual Traumas’ en de andere boeken in die serie, mogelijk moet zijn om je bewuster te worden van wat er op die onderbewuste niveaus gebeurt. En je kunt zeker zover komen dat een bepaald deel van je aandacht zich altijd richt op je vier lagere lichamen, altijd nieuwe dingen ziet, dat je weer aan nieuwe illusies moet werken. Daardoor kun jij je veel bewuster worden van wat er aan de hand is op de onderbewuste niveaus.

Aan de ander kant zou je ook kunnen zeggen dat het niet nodig is om je bewust te zijn van alles wat er gebeurt op de onderbewuste niveaus. En de reden is dat je heel veel levens hebt gehad op aarde. Nu zijn er mensen die beweren dat zij al hun vorige levens kennen, maar in de meeste gevallen is dit niet juist. Er zijn maar heel erg weinig mensen op de planeet die al hun vorige levens kennen. Als je erover nadenkt dat veel mensen hier al tweemiljoen jaar zijn, dan kun je wel nagaan hoeveel levens dat zouden kunnen zijn. En je bewuste geest zou hierdoor overweldigd raken. Je kunt begrijpen dat je in veel van die levens beslissingen hebt genomen, misschien gescheiden zelven hebt geschapen, bepaalde reactiepatronen hebt gevormd, en het is niet nodig om je bewust te zijn van alles. Het is genoeg dat je een bepaald gewaarzijn van een bepaald zelf krijgt en een bepaalde beslissing die daaraan vastzit. Je ruimt dat zelf op en dan moet jij je weer bewust worden van de andere zelven die daarbij horen, die daar erg op lijken en die in andere levens zijn gevormd. Als het archetypische zelf is opgeruimd, kunnen ze allemaal opgeruimd worden.