Vraag over mannen die jaloers zijn op succesvolle vrouwen

Vraag: Wat kunnen mannen doen die in een arm gezin geboren zijn en in een arme situatie opgroeien, om de angst voor en jaloezie op vrouwen die het heel goed doen, te overwinnen? Extremistischer mannen verspreiden angst en verkeerde informatie over vrouwen, en die creëren de cultuur dat je bang moet zijn voor vrouwen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Vanzelfsprekend zullen mannen die zo’n cultuur scheppen, niet bereid zijn om naar iets van de geascendeerde meesters te luisteren. Maar het is duidelijk dat je om een situatie als deze te veranderen, jezelf een paar vragen moet stellen. Waarom zou je als man jaloers zijn op vrouwen die het goed doen en niet op mannen die het goed doen? Wat is je houding ten aanzien van vrouwen? Wat is je relatie tot vrouwen? Waarom ben je jaloerser op vrouwen die het goed doen dan op mannen die het goed doen? Gebruik dit om je hulpmiddelen te pakken, de zelven te identificeren in de relatie tot vrouwen en die zelven te overwinnen en vrij te worden.

Als je jaloezie in het algemeen wilt loslaten, kun je het zelf ook beter doen, zelfs als je in slechte omstandigheden bent geboren. Veel mensen die in arme gezinnen zijn geboren, zijn opgevoed met een bepaalde groepsidentiteit waardoor je denkt dat je het niet goed kunt doen. En je bent jaloers op mensen die het goed doen, omdat jij denkt dat jij nooit op kunt klimmen en daar één van zijn. Maar dit is, opnieuw, een verzameling gescheiden zelven die je hebt gekregen, en misschien gaat jouw pad naar Christusschap erom dat je demonstreert dat je die gescheiden zelven kunt overwinnen. Dus nogmaals, we hebben hier hulpmiddelen voor gegeven en ik kan je alleen aanraden om die te gebruiken.