Hoe je boosheid loslaat

Vraag: In het boek ‘Christus is in jou geboren’ staat dat jij je boosheid moet opgeven als je het pad van Christusschap bewandelt. Hoe kan ik die boosheid loslaten als ik iemand een kind of een dier zie misbruiken? Hoe ga ik daarmee om, met een hoger bewustzijn?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Je moet eerst gaan begrijpen op wat voor planeet je bent. Je bent op een heel dichte, moeilijke planeet. Door vrije wil mag je doen wat je wil en dat gebeurt heel extreem op aarde. Hier moet je naar kijken, je moet het besluit nemen dat je accepteert dat je op zo’n planeet bent. Op deze aarde zijn veel dingen aan de hand die niet zouden mogen gebeuren. Maar als je iedere keer boos wordt als je met een van die dingen wordt geconfronteerd, dan kun je niet het pad van Christusschap bewandelen, omdat de boosheid je meesleept in een emotionele reactie.

Er zijn veel van die planetaire emotionele maalkolken en die zullen je eenvoudig hierin gevangen houden en dan boek je geen vooruitgang. Er komt een moment waarop je bewust de beslissing moet nemen dat je niet meer boos wilt worden over alles wat er op aarde gebeurt. In principe moet je eraan werken dat je op het punt komt dat je de beslissing kunt nemen dat je niet meer boos wilt worden over iets op aarde. Om dat te kunnen, moet je begrijpen dat jij in dit en vorige levens bepaalde zelven hebt geschapen die geloven dat boosheid nodig en gerechtvaardigd is. Je moet de hulpmiddelen gebruiken uit ‘Healing your Spiritual Traumas’ en de andere boeken om die zelven te herkennen, en op het punt komt dat je ze laat sterven. Dan wordt het veel gemakkelijker om die beslissing te nemen, want uiteindelijk moet je die beslissing wel nemen. Je moet gewoon zeggen: “Welke behoefte heb ik om boos te worden om al die dingen die op aarde gebeuren? Hoe helpt dat in een situatie? Hoe verbetert dat die omstandigheden?

De waarheid is dat je energie creëert die berust op angst en wanneer je boos wordt, voed je die aan die planetaire maalstromen en die planetaire maalstromen overweldigen de mensen in veel gevallen, zodat zij mensen, dieren, misbruiken of andere daden plegen die duidelijk inhumaan zijn. Wil je een onderdeel van het probleem zijn of van de oplossing? Als je een onderdeel van de oplossing wilt zijn, dan moet je de hulpmiddelen gebruiken die wij hebben gegeven om boosheid te overwinnen en je erboven verheffen.