Wat is de diepere betekenis van “Gooi je parelen niet voor de zwijnen”?

Vraag: Wat is de diepere betekenis van “Gooi je parelen niet voor de zwijnen”?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Welnu, het is gewoon dat jij, wanneer je een spiritueel persoon bent, en je spirituele inzichten of ervaringen deelt, een bepaald onderscheidingsvermogen, een zekere gevoeligheid, moet bezitten en je realiseren dat er mensen zijn die jij niet kunt helpen. Zij staan er niet voor open omdat zij nog niet dat bewustzijnsniveau hebben. Ik weet dat veel mensen heel enthousiast aan het spirituele pad beginnen en iedereen willen helpen; zij willen iedereen bewust maken van het spirituele pad, omdat zij denken dat het goed voor iedereen is.

Maar het helpt geen mensen met zo’n laag bewustzijnsniveau dat zij het niet kunnen bevatten. Als jij dus boven het achtenveertigste bewustzijnsniveau bent, kun je niet verwachten dat mensen beneden het achtenveertigste niveau het spirituele pad zullen omarmen zoals jij dat doet. Als je hier te veel tijd en energie in steekt, en vooral als je aan blijft houden en de mensen boos op je worden, dan gooi je in zekere zin je parelen voor de zwijnen en verspil je tijd en energie.

Na vele teleurstellingen kwam deze boodschapper tot de conclusie: “Ik kan niet iedereen helpen. Het is ook niet de bedoeling dat ik iedereen help, ik kan alleen maar bepaalde mensen helpen. Ik zal dus mijn tijd en aandacht besteden aan de mensen die ik wel kan helpen en niet aan de mensen die ik niet kan helpen.” Je kunt vaak karma met bepaalde mensen hebben en daardoor kun je er erg aan gehecht zijn om hen te helpen om te veranderen en de manier waarop ze naar jou kijken. Als je die gehechtheid bij jezelf bespeurt, moet jij je realiseren dat die van een gescheiden zelf komt. Gebruik de hulpmiddelen om aan dat zelf te werken tot je elke gehechtheid los kunt laten om iemand te veranderen. Er zijn mensen die je op het spirituele pad gewoon moet loslaten omdat je anders niet verder komt, je komt niet verder dan een bepaald punt zolang je nog gehecht bent aan die mensen of hun mening over jou.