Traditionele rollen van mannen en vrouwen transcenderen

Kims praatje, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Ik denk dat het een goed moment is om iets te delen. Vanuit een bepaald standpunt, en er was zelfs een gescheiden zelf in mij dat zei hoe ik nu een dictaat kon opnemen van de Goddelijke Moeder, van de vrouwelijke meesters, als ik een man ben, als ik een mannelijke boodschapper ben? En ik heb het gevoel dat er zelfs een reactie kan zijn in het collectieve bewustzijn, misschien voelen een paar vrouwen dat zo. Ik zeg dat niet over jullie die meedoen aan het webinar, maar in de samenleving. En ik heb ook het gevoel dat er een bepaalde reactie is op de conferentie, misschien zelfs van een paar mannen die bekend zijn met de leringen of die meedoen aan de conferentie: “Als dit decennia alleen maar gaat over de bevrijding van vrouwen, wat moeten de mannen dan?”

En mijn gevoel zegt met dat het zo is dat er een punt komt op het spirituele pad dat je de traditionele rollen van mannen en vrouwen moet transcenderen. Ik beschouw mezelf niet als een man, ik vereenzelvig me niet met een man. Ik heb natuurlijk wel een mannelijk lichaam, maar ik ben geen man. Ik ben een spiritueel wezen. En ik sta boven seksualiteit zoals men dat op aarde ziet. En ik denk dat jullie ook, of je nu een mannelijk of vrouwelijk lichaam bezit, hetzelfde kunnen overwegen en ernaar streven dat je beseft dat leringen die op wereldlijk niveau specifiek voor vrouwen worden gegeven, daardoor ook van toepassing zijn voor ons, degenen met een mannelijk lichaam. Wij kunnen er ook van leren, wij kunnen er ook gebruik van maken. Wij kunnen ook helpen om de vrouwen te bevrijden en andere mannen te bevrijden uit de traditionele rollen voor mannen, wat daar vanzelfsprekend een ander aspect van is.

Het is als zodanig dus niets alles of niets. Ik heb het gevoel dat ik om een dictaat op te nemen van een mannelijke of vrouwelijke meester, een neutrale gemoedstoestand moet hebben en daarom kan ik net zo goed een dictaat van de Goddelijke Moeder als van Saint Germain opnemen. Ik denk dat het bij ons allemaal zo is – de meesters hebben het om praktische redenen over de bevrijding van vrouwen, maar degenen die in een mannelijk lichaam zitten, vormen net zo’n groot deel van die beweging.

Het is niet zo dat wij ons de volgende tien jaar moeten verstoppen en wachten tot deze cyclus voorbij is en dan weer in het spel terug kunnen komen. Zo zie ik het helemaal niet. En ik hoop dat jullie dat ook niet zo zien. Wij moeten als spirituele mensen, als studenten van geascendeerde meesters, de verandering in bewustzijn aansturen en we doen dat door de rol van mannen en vrouwen te transcenderen. Dan zien we dat de bevrijding van vrouwen eigenlijk geen zaak van vrouwen is. Het is geen probleem van vrouwen. Het is een spiritueel probleem voor alle mensen op aarde.