De angst om opnieuw te vallen

Vraag: Hoe kunnen we bevrijd worden op het pad van Christusschap? Hoe kunnen we bevrijd worden van de zelven van angst dat we opnieuw verdwalen, in de dualiteit vallen? Hoe weet je of je al genoeg Christusschap hebt om niet weer te verdwalen, in de dualiteit te vallen, als we niet elke stap beheersen die we nemen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Je kunt je realiseren dat de angst om achteruit te gaan of opnieuw te vallen van een gescheiden zelf komt, je kunt daarna een poging doen om dat zelf bloot te leggen, ernaar te kijken en de overtuigingen die daarachter zitten. En je kunt dat zelf laten sterven. Je kunt misschien een tussenstap doen door een paar oproepen te doen om de gevallen wezens en collectieve entiteiten te binden, de demonen die deze angst in je bewustzijn projecteren.

Bij veel mensen die in vorige levens een poging hebben gedaan om hun bewustzijn te verhogen is dit in hun gedachten geprojecteerd door de gevallen wezens. In een bepaalde fase van het pad, als je voldoende vooruitgang hebt geboekt, die van doorslaggevend belang is, proberen de gevallen wezens als laatste wanhopige poging de angst in je gedachten te projecteren dat je weer zou kunnen vallen, dat je een fout zou kunnen maken. En het is belangrijk dat je begrijpt waar dit vandaan komt en besluit dat je hier niet op in zult gaan. Het is belangrijk dat je oproepen doet om hiertegen beschermd te zijn. Maar het is ook belangrijk te beseffen dat er een zelf in jou zit dat het anker vormt voor deze angst. En wanneer je het ziet, en laat sterven, dan verdwijnt die angst.

Je moet misschien ook een besluit nemen. Deze boodschapper had een paar jaar geleden hetzelfde probleem. En hij kwam op een punt waarop hij besefte dat hij de beslissing moest nemen om te erkennen dat hij een bepaald niveau van Christusschap had bereikt en dat hij niet weer zou vallen, omdat hij niet weer een egoïstische, egocentrische bewustzijnsstaat wilde krijgen of een reactie hebben die berust op angst. Jij kunt misschien zover komen dat je erkent: “Ik ben over dat punt heen en die angst geldt niet meer voor mij en daarom laat ik die niet in mijn bewustzijn toe.”