Hoe je de beste resultaten boekt bij een visualisatie

Vraag: Toen ik me voorstelde dat ik met Jezus op een bank zat in een tuin, mislukte dat. Als ik dat probeer te visualiseren dan krijg ik gemengde beelden van van alles, maar niet van wat er nodig is. Welke andere technieken of methoden zijn er nog meer op me af te stemmen op de meesters? Misschien specifieke hulpmiddelen voor beginners?

Antwoord van Geascendeerde Meester Jezus, 2020 – Webinar over het vergroten van je Christusonderscheid

Mijn visualisatie voor de tuin is bedacht voor beginners. Maar je moet je wel bedenken dat je eerst moet nadenken over de formulering die je gebruikte toen je zei: “Ik krijg gemengde beelden van van alles, maar niet van wat er nodig is.” Je hebt een beeld in gedachten van wat er nodig is, onderzoek dat beeld, kijk naar het beeld en laat het los, om een oefening, een visualisatie, te laten werken. Je moet zo weinig mogelijk vooropgezette beelden hebben als maar enigszins mogelijk is. Je moet zo neutraal mogelijk zijn en dit is een beslissing die je kunt nemen, die neutraliteit proberen te vinden.

Als je dat niet doet, dan is het waarschijnlijk zo dat je vier lagere lichamen niet beschermd zijn en jij om te beginnen bescherming moet oproepen van Aartsengel Michaël, Astrea moet aanroepen om je los te snijden, en een decreet van de violette vlam moet gebruiken om energie in je vier lagere lichamen te verteren zonder daar spanningen van te krijgen; er hoeft geen bepaalde uitkomst te zijn. Dit moet je in gedachten doen en het dan gewoon blijven oefenen en na een poosje de andere hulpmiddelen te gebruiken die we hebben gegeven. Uiteindelijk kun je bepaalde zelven hebben die deze ervaring bij jou blokkeren. Veel mensen met een christelijke achtergrond, of die in vorige levens in christelijke kerken zijn geweest, vinden het moeilijk om met mij om te gaan, omdat ze in feite zelven hebben die weerstand voelen om een ervaring te krijgen of mijn Aanwezigheid te voelen.

Je zou daar ook naar kunnen kijken, als hulpmiddel op lange termijn, maar je moet begrijpen dat geen enkel spiritueel hulpmiddel automatisch werkt, we kunnen je geen oefening geven waarbij je gegarandeerd resultaten boekt. Het hangt van jouw vermogen en bereidheid af om neutraal te blijven en de ervaring te laten gebeuren in plaats van die af te dwingen met je gedachten. Dat zijn vaak zelven die ieder aspect van je leven willen beheersen en wanneer je op het spirituele pad komt, willen ze ook jouw spirituele pad beheersen. Wanneer je een oefening probeert te doen, willen ze de oefening en de uitkomst daarvan beheersen, dus je kunt ook nadenken over zelven, die je kunt opzoeken en daarna laten sterven.