Waarom trekken sommige vrouwen mannen aan die misbruik van hen maken?

Vraag: Vanaf mijn jeugd heb ik te maken gehad met veel emotionele agressiviteit van mijn vader en toen ik volwassen was ook van mannen. In mijn leven heb ik mannen aangetrokken die emotioneel niet openstaan, maar die vooral gericht zijn op seksualiteit en lust. Ik heb twee relaties gehad waarin ik werd misbruikt. Daarna vond ik het pad en heb hard aan mezelf en mijn psychologisch problemen gewerkt. Hoewel ik nu veel heb opgeruimd, voel ik dat ik nog steeds iets wil van dat soort mannen. Ik weet bewust dat die mannen niet goed voor me zijn, en hoewel er veel liefdevolle mannen zijn die aandacht van mij willen, zoekt een deel van mij nog steeds aandacht van en contact met mannen met wie ik alleen maar een destructieve relatie zal hebben. Kunnen jullie uitleggen hoe dat mechanisme werkt? Waarom wil dit zelf, dit deel van mij, zo graag contact met en aandacht van die mannen, terwijl die mannen alleen maar nemen wat ze kunnen krijgen zonder emotionele band? Wat in mij zorgt ervoor dat ik mannen afwijs die lief zijn, en die ik in mijn leven tegenkom en die mij aandacht geven? Waarom wil ik iemand die niet goed voor mij is? Ik heb geen relatie en doe niets met mannen, maar ik voel wat er gebeurt, ik zie delen van in mij en ik wil meer inzicht in wat er aan de hand is, hoewel ik wel beter weet. Ik ben mijn vier lagere lichamen aan het zuiveren door het pad van de zeven stralen te bewandelen en de invocaties op te zeggen uit het boek van Moeder Maria, ‘A Course in Abundance’. Geef me alsjeblieft wat inzicht, zodat het allemaal wat duidelijker wordt.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

In de eerste plaats kun je er je voordeel mee doen als je beseft dat je in geen geval de eerste en enige vrouw bent die dit mechanisme heeft. Heel veel vrouwen hebben het, velen hebben het gehad en er zijn boeken geschreven over dit fenomeen en je kunt er profijt van hebben als je ze leest. Zij kunnen de leringen aanvullen die wij hebben gegeven over psychologie en helpen om diverse inzichten te krijgen. Er zijn ook een aantal persoonlijke redenen die voor dit fenomeen kunnen zorgen. Laat me in ieder geval drie daarvan noemen.

In de eerste plaats zijn er vrouwen die een minderwaardigheidscomplex hebben, en zij zich voelen niet de moeite waard. En vaak komt het omdat zij het gevoel hebben dat zij geen aandacht van andere mensen verdienen. Daardoor trek je mannen aan die misbruik van je maken, maar die geven je in ieder geval wel aandacht. En die aandacht, ook al is het misbruik, is beter dan genegeerd worden. Dit kan één reden zijn. Ik zeg niet dat dit bij alle vrouwen zo is, maar het is een van de redenen.

Een andere reden is dat je in een vorig leven heel erg bent gekwetst door mannen of vaak één man in het bijzonder waar je misschien meerdere levens mee hebt gehad. Je hebt dus heel diep vanbinnen het gevoel dat je mannen niet kunt vertrouwen. En het vreemde fenomeen is nu dat het gevoel dat je mannen niet kunt vertrouwen, vaak voortkomt uit de relatie met een man die je vertrouwde en waar jij je voor openstelde. En die man heeft je openheid gebruikt om je pijn te doen. Daardoor heb je een zelf dat heeft besloten om je nooit weer voor een man open te stellen. Dat is de reden dat je mannen afwijst met wie je een diepere band zou kunnen krijgen en heb je relaties met mannen, maar hoewel ze je misbruiken, is dat voor jou niet de factor die de doorslag geeft. Wat de doorslag geeft, is dat je nooit een diepere band zou kunnen krijgen met hen, dus dan bestaat het gevaar ook niet dat jij je voor hen openstelt.

Dan kan er voor sommigen van jullie nog een derde factor meespelen en die heeft te maken met het geboortetrauma. Dit gaat terug naar je eerste incarnatie op aarde waarin je ernstig werd misbruikt door autoriteitsfiguren die mannen waren. En de reden dat jij die mannen aantrekt, kan gedeeltelijk de eerste twee redenen zijn die ik noemde. Dit kan een rol spelen in je psychologische problemen. maar de ware reden is dat je jouw geboortetrauma wilt opruimen. En daarom blijf je mannen aantrekken die je zo misbruiken dat je het moeilijk kunt negeren. Met andere woorden, als je een normale, liefdevolle relatie had met een man, zou je het probleem misschien opzij kunnen schuiven en je geboortetrauma een tijdlang niet opruimen of niet oplossen in dit leven. En in jouw Goddelijke plan heb je besloten dat je het in deze incarnatie wilt opruimen. Daarom dwing jij jezelf onbewust om dit probleem aan de orde te stellen.

Vanzelfsprekend hebben wij leringen over de gescheiden zelven gegeven en het is wel duidelijk dat dit mechanisme berust op één of vele gevallen, meerdere gescheiden zelven, die bepaalde overtuigingen hebben over jou, over je relatie met mannen. Je gelooft misschien dat mannen niet te vertrouwen zijn, je gelooft misschien dat je het niet waard bent om een man te hebben en dat je daarom misbruik moet tolereren, je gelooft misschien dat je het niet waard bent om aandacht van mensen te krijgen. En er kunnen nog meer overtuigingen zijn, omdat dit heel persoonlijk is, vanwege de overtuigingen die jij hebt. Maar als je de leringen gebruikt die wij hebben gegeven in ‘Healing Your Spiritual Trauma’s’ en andere boeken, kun je vooruitgang boeken. Het kan helpen om er boeken over te lezen, het kan misschien ook helpen om in therapie te gaan, misschien kun je een groep vrouwen vinden met wie je hierover kunt praten. Er is behoefte aan vrouwen die dat soort groepen opzetten voor vrouwen die in dit leven een relatie hebben (gehad) die hen misbruiken. Je zou misschien kunnen overwegen om zo’n groep te zoeken of er zelf één op te zetten, als je die niet kunt vinden.