Kunst kan een proces zijn om jouw psychologische problemen op te lossen

Vraag: Ik weet dat mijn trauma’s en pijn niet de hoogste vorm van kunst opleveren. Maar tegelijkertijd is het niet realistisch of zelfs opbouwend om elk afzonderlijk zelf op te ruimen voor ik begin te scheppen. Hoe moeten we kunst benaderen in deze fase? En als je ook nog gescheiden zelven hebt die je werk beïnvloeden, kun je dan ook aanbevelingen doen met welke specifieke zelven je als allereerste moet beginnen? Is het oké om iets te scheppen gewoon om je te uiten in tegenstelling tot iets scheppen wat de vibratie verhoogt? Enkele van mijn favoriete muziek en films drukken een bepaalde bewustzijnsstaat uit die misschien niet zo hoog is, maar het is gewoon een kwestie van ervaren wat je wilt, totdat je het gevoel hebt dat je verder wilt.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Er is zeker niemand die zegt dat je al je psychologische problemen moet hebben opgelost voor je aan iets begint, of dat nu kunst is of iets anders, je hebt het recht om een menselijk wezen te zijn dat bezig is te groeien, je hebt het recht om op je huidige bewustzijnsniveau te zijn, je hebt het recht om jezelf en je leven uit te beelden op grond van dat bewustzijnsniveau terwijl je voortdurend ernaar streeft om je bewustzijnsniveau te verhogen door verschillende zelven in je psyche op te ruimen. Dus ik zou zeggen dat je kunst als een proces moet bekijken in plaats van als een resultaat.

Als je erkent dat je nog onopgeloste psychologische problemen hebt, beschouw kunst dan als een proces dat je helpt om ze op te lossen door bijvoorbeeld uit te beelden wat er nog in je onderbewuste zit wat niet is opgelost. Wat geeft het dat je een schilderij maakt dat niet de hoogste mogelijke uitdrukkingsvorm is? Als dat je helpt om iets te begrijpen en op te lossen, dan heeft het een waardevolle bijdrage geleverd. En er zijn dus geen specifieke zelven omdat dit nogmaals, individueel is, maar de regel is eenvoudig dat je de hulpmiddelen gebruikt die in het boek over het helen van je spirituele trauma’s staan, eraan begint te werken en aan elk gescheiden zelf dat je aandacht trekt, dat opruimt, daarna komt de volgende en dat blijft doen.

Kunst heeft verschillende bedoelingen en het kan ook de bedoeling zijn dat je uit wat er in je onderbewuste zit, zodat je het duidelijker kunt zien. Er zijn veel kunstenaars die alles uiten wat er in hun onderbewuste zit, en dat is soms niet heel erg harmonieus, en zij kunnen vast komen te zitten op het niveau van er alleen maar uiting aan geven. Dit gebeurt helaas vooral wanneer een kunstenaar beroemd wordt vanwege een bepaalde kunstuiting. En dan willen ze die niet loslaten, omdat ze er niet zeker van zijn of de mensen nog van hun kunst zullen houden als ze die veranderen. Zij kunnen dus gevangenzitten, de rest van hun leven vast komen te zitten, in die onopgeloste psychologische problemen. Maar als je een student van geascendeerde meesters bent, wees dan niet bang om te uiten wat je wilt uiten. Zolang je eraan werkt om het op te ruimen, zul je het geleidelijk ontgroeien en zul je een hogere artistieke uitdrukkingsvorm vinden.