Hoe je het gevoel moet loslaten dat jij verantwoordelijk bent voor veranderingen

Vraag: Moeten wij alle verantwoordelijkheid op onze schouders nemen voor de veranderingen die er moeten komen? En moeten wij ons er verantwoordelijk voor voelen dat wij andere mensen wekken?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Als je de leringen zorgvuldig leest die wij hebben gegeven, dan maken we daarin duidelijk dat de basiswet op aarde vrije wil is. Je hebt een eigen individuele vrije wil, je hebt het recht om je bewustzijn te verhogen als spiritueel persoon, ongeacht wat de meeste andere mensen doen. Dit betekent ook dat je niet verantwoordelijk bent voor de keuzes van andere mensen; dat je niet het recht hebt om hen te dwingen, maar aan de andere kant hoef jij je ook niet te laten beïnvloeden door hun gemoedstoestand. Je bent er niet verantwoordelijk voor hoe andere mensen reageren.

Je bent wel verantwoordelijk voor het verhogen van je eigen bewustzijn en dit zal het collectieve bewustzijn optrekken. Nu hebben enkelen van jullie in je Goddelijke plan staan dat jij je mening moet geven, dat je bepaalde dingen aan de kaak wilt stellen en andere mensen helpen hun illusies te overwinnen en jullie moeten dat natuurlijk ook doen. Maar jullie hoeven dit niet te doen met het gevoel dat je een grote lading verantwoordelijkheid draagt, en dat het in potentie zou kunnen mislukken en als dat zo is, de gevolgen dan groot zullen zijn.

Deze manier van denken kun je overwinnen als je begrijpt dat dit van een gescheiden zelf komt, of wordt geprojecteerd door entiteiten of gevallen wezens. En daarom kun je oproepen doen, je kunt naar de gescheiden zelven kijken en opruimen waarom je in vorige levens dit gevoel van verantwoordelijkheid hebt gekregen. Nadat de boodschapper zijn geboortetrauma had opgeruimd, begon hij naar zijn houding ten opzichte van de aarde te kijken toen hij van een natuurlijke planeet kwam. En hij realiseerde zich dat hij de wens had om iets op aarde te veranderen en daarom was hij eraan gehecht geraakt dat er bepaalde resultaten op aarde kwamen, zodat hij kon zeggen dat het verschil had uitgemaakt dat hij hier was. En daarom had hij dit gevoel van verantwoordelijkheid gekregen dat hij verandering moest brengen. En toen hij zich realiseerde dat hij hier niet was om de aarde te veranderen, maar zijn eigen bewustzijnsstaat, kon hij dit loslaten en dit overdreven gevoel van verantwoordelijkheid loslaten.