Wanneer het probleem niet meer relevant is, ben je vrij

Vraag: Voor ik student van de geascendeerde meesters werd, heb ik een paar levens doorgewerkt en de emoties die daar bij hoorden. Nu ik het boek ‘Mijn levens met’ en ‘Healing your Spiritual Traumas’ heb gelezen, vraag ik me af of ik me mijn allereerste wond moet herinneren om die te kunnen helen. Ik heb vaag het gevoel dat ik een avatar ben, maar zonder specifieke herinneringen daaraan. Het voelt abstract. Zal ik me hem op een bepaald moment spontaan herinneren of helemaal niet? Ik maak me er geen zorgen over, maar ik wil graag leiding bij hoe ik hieraan blijf werken. Hoe zal ik weten dat ik vrij ben?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Zoals ik in het boek zeg, is het absoluut niet nodig om je alle specifieke details van je oorspronkelijke geboortetrauma, de situatie waarin dat gebeurde, te herinneren. Voor sommige mensen kan het een voordeel zijn als ze zich het te herinneren en dan zal het spontaan gebeuren. Je hoeft niet te proberen dit te forceren en je hebt gelijk als jij je hier geen zorgen over maakt. En er zullen ook mensen zijn die zich kunnen herinneren hoe het op een natuurlijke planeet was, maar dat hoeft niet bij iedereen zo te zijn. Nogmaals, je hoeft je geen zorgen te maken of eraan gehecht te zijn.

Hoe je zult weten of je vrij bent? Je kunt dat gedeeltelijk aan de weet kunnen komen doordat het trauma ervoor heeft gezorgd dat je een bepaalde overtuiging, een bepaalde manier van denken, hebt gekregen. De boodschapper heeft het voorbeeld gegeven dat hij tot het besef kwam dat hij altijd werd gedreven door het gevoel dat hij iets op aarde moest doen. En toen hij het trauma had opgeruimd, ruimde hij die overtuiging op, hij voelde die spontane en krachtige bevrijding toen hij zich realiseerde: “Ik hoef niets te doen op aarde.” Veel van jullie hebben andere overtuigen op grond van je geboortetrauma.

Wanneer je dit erkent, dat dit de basisovertuiging is die je relatie tot de aarde heeft gekleurd, die de toon heeft gezet voor de manier waarop je naar jezelf kijkt, wat je gelooft dat je hier komt doen of niet. Wanneer je die overtuiging gaat zien, en wanneer je spontaan voelt dat je het innerlijk loslaat, doordat je het loslaat, dan weet je dat je vrij bent. Je zou ook kunnen zeggen, zoals wij vaker hebben gezegd, wanneer het probleem niet relevant meer is, ben je vrij.