Hoe je een op schulden gebaseerde economie kunt veranderen in een economie voor de Gouden Eeuw

Vraag: Welke tussenstappen zijn er nodig om de economie in de Verenigde Staten te veranderen van een economie die op schulden berust in een economie voor de Gouden Eeuw?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Een heel brede vraag met veel factoren die ik niet in één antwoord kan zeggen. Maar één tussenstap is overduidelijk dat een groeiend aantal Amerikaanse mensen (wat niet hetzelfde is als de meerderheid) begint te twijfelen aan het op schulden gebaseerde geldsysteem. Waarom wordt geld gemaakt in de vorm van schulden? Waarom laten we toe dat er geld wordt gemaakt in de vorm van schulden? Waarom laten we groepen banken een Federal Reserve System vormen, die ondanks de naam niet Federal zijn, maar een groep privébanken?

Je kunt hier wat vraagtekens bij zetten, zodat de Amerikanen zich realiseren dat dit verband houdt met waar we over gesproken hebben wat betreft het rapport van RAND over hoeveel geld van de meerderheid van de mensen in de middenklasse is verplaatst naar de top 1%. Dat zij geld hebben onttrokken aan de mensen door hun salaris te korten en tegelijkertijd te projecteren dat je als Amerikaan een bepaalde levensstandaard zou moeten hebben. Dat heeft ervoor gezorgd dat heel veel mensen in een spiraal van schulden zijn geraakt waar ze hun hele leven niet weer uitkomen, en om de dingen te krijgen die ze zogenaamd materieel moeten bezitten, hun huis, hun auto’s, hun opleiding enzovoort, leningen aangaan en in de schulden raken.

Als je teruggaat naar de decennia vlak na de oorlog, toen de economie beter was en het inkomen steeg voor alle mensen, dan zie je dat er veel mensen waren die dit materieel konden doen zonder in de schuld te raken. Je moet je afvragen wat er met de economie is gebeurd, waardoor de mensen nu geen materiële levensstijl kunnen hebben zonder in de schuld te raken, en wat ervoor nodig is om weer op het punt te komen waarop zij kunnen leven zonder schulden; dat zij moeten begrijpen dat dit een soort van dubbel negatief is, in die zin dat de mensen niet alleen minder geld verdienen, maar tegelijkertijd worden ‘gedwongen’ om schulden te maken. En dat houdt in dat zij het geld dat zij verdienen, besteden aan het aflossen van rente aan de machtselite. Je moet zover komen dat er genoeg Amerikanen komen die dit begrijpen en die vastberaden besluiten: “Wij zullen niet toestaan dat dit zo door blijft gaan. Wij eisen een economie waarin we op een fatsoenlijke manier kunnen leven van het geld dat wij verdienen en niet gedwongen zijn om schulden te maken om die levensstijl te krijgen.”