Het ouderschap van immigranten

Vraag: Immigranten in Noord-Amerika, of mensen van wie de ouders immigrant waren, kunnen in een Amerikaanse omgeving opgroeien zonder dat wij een band hebben met ons erfgoed. Wij zijn zelf een mix van de culturele achtergrond van onze beide ouders en de Noord-Amerikaanse omgeving waarin we zijn opgegroeid. Maar we hebben minder een band met onze culturele achtergrond, omdat wij mobieler zijn en meer bereidheid tonen om te verhuizen voor ons werk en onze groei. Wat betekent dit als wij onze kinderen opvoeden wanneer wij zelf niet gehecht zijn aan een bepaalde cultuur of een land.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Dit is natuurlijk opnieuw een individuele zaak. Er zullen kinderen zijn die meer stabiliteit nodig hebben dan andere. In het algemeen is het zo dat hoe volwassener een levensstroom is, hoe minder uiterlijke stabiliteit en veiligheid hij nodig heeft omdat hij dit vanbinnen al heeft. Er zullen ook een aantal immigranten zijn die kinderen hebben die meer veiligheid en stabiliteit nodig hebben en je kunt dit alleen maar te weten komen als jij je intuïtief afstemt op je kinderen en probeert hen die te geven. Als je van plan bent om de rest van je leven in Amerika te blijven en je kinderen hier te laten opgroeien, dan wil je hen natuurlijk het gevoel geven dat ze hier horen, met een gevoel van een nationale identiteit, en dat kun je doorgeven aan je kinderen.

Maar er zullen ook mensen zijn die zich afstemmen en zien dat hun kinderen veel op hen lijken, of misschien wel verder ontwikkeld zijn, en die uiterlijke stabiliteit niet nodig hebben. In dat geval zou ik zeggen dat je jouw kinderen, natuurlijk in de eerste plaats moet opvoeden met spiritualiteit, met een spirituele kijk op het leven. Dit betekent niet dat je hen een bepaalde leer moet opdringen, zelfs niet een lering van de geascendeerde meesters.

We hebben in vroegere dispensaties gezien dat ouders die het goed bedoelden, vaak te ver gingen om hun kinderen ook dezelfde leer van geascendeerde meesters te laten aanhangen en in veel gevallen kwamen die kinderen in opstand omdat ze ertoe werden gedwongen. De ouders waren vergeten dat zij zelf voor de leer van de geascendeerde meesters gekozen hadden en hun kinderen ook zelf moesten laten kiezen.

Maar je kunt je kinderen wel opvoeden met universele spirituele waarden. Je zou ook je kinderen zo kunnen opvoeden dat ze niet gehecht raken aan een specifieke nationale identiteit en cultuur, maar zich te beschouwen als wereldburgers. Je kunt het allebei doen natuurlijk, ze de Noord-Amerikaanse cultuur meegeven, maar ook wat van de vroegere cultuur, zodat ze ook andere culturen leren kennen.

Het is een belangrijk onderdeel van de Gouden Eeuw dat kinderen, maar ook veel volwassen mensen, zichzelf gaan beschouwen als wereldburger en niet gehecht zijn aan een specifieke nationaliteit, of dat die hun identiteit bepaalt. Dit kan helpen om meer begrip tussen mensen uit verschillende nationaliteiten en culturen op te brengen. Dit is een van de effecten van het internet, omdat mensen kunnen communiceren met mensen uit andere landen. Maar het is ook belangrijk, en men zal zich hier geleidelijk aan bewust van worden, dat ze zichzelf beschouwen als wereldburger, hoewel ze in een bepaald land wonen.