Het spirituele perspectief op draagmoederschap

Vraag: Wat is de opstelling van de meesters ten aanzien van draagmoederschap? Het kind wordt dan in principe geboren bij een draagmoeder in plaats van de biologische moeder. (Ik denk dat het niet de biologische moeder is als die niet uit haar geboren wordt, maar goed). Ik overweeg om nog een kind te krijgen door middel van draagmoederschap, omdat ik dertien jaar geleden een heel zware eerste zwangerschap had en ik nu veel ouder ben, in de veertig. Ik zou graag willen weten wat de spirituele complicaties zijn als je op zo’n manier een kind krijgt. Is het belangrijk voor de levensstroom die afdaalt, wier fysieke lichaam het negen maanden draagt en geboren laat worden. (in principe niet de biologische moeder, maar de wettelijke). Als dat zo is? Op wat voor manier dan? Kan de indalende levensstroom ervoor kiezen om niet te incarneren als de biologische ouders voor het draagmoederschap kiezen? En wat kan het nog meer voor gevolgen hebben?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Draagmoederschap kan een legitieme manier zijn om nog een kind te krijgen, als er redenen zijn waarom je dat niet zelf kunt. Adoptie is natuurlijk een andere manier waar je over na kunt denken. Natuurlijk heeft de indalende levensstroom de optie om de incarnatie te weigeren. Als er bijvoorbeeld een levensstroom komt die meer binding heeft met de vrouw die het kind krijgt dan de draagmoeder, dan zou het kunnen weigeren om te incarneren om niet de kans te lopen om in een ander gezin terecht te komen. Maar het is veel waarschijnlijker dat, als je kiest voor een draagmoeder, je ook een levensstroom aantrekt die jouw kind wil worden en daarom in je gezin wil komen, daarin opgroeien, zelfs als het bij een andere moeder geboren wordt.

Er is dus helemaal niets verkeerd of niet-spiritueel aan deze methode. Maar in individuele gevallen zou de draagmoeder ook aan het kind gehecht kunnen raken of het kind zou gehecht kunnen raken aan de draagmoeder, zoals soms het geval is bij adoptie. Maar het is desondanks een methode waar je over na kunt denken als jij je daar intuïtief naartoe wordt geleid, volg dan je innerlijke leiding.