Je slaperig voelen en doezelen tijdens spirituele oefeningen

Vraag: De meesters hebben visualisaties en spirituele hulpmiddelen gegeven zoals in ‘Healing Your Spiritual Traumas’. Ik zou willen vragen wat je kunt doen als die visualisaties ervoor zorgen dat je slaperig wordt, wegdoezelt en de visualisatie steeds niet kunt doen. Dit gebeurt ook als ik mediteer. Zelfs wanneer ik een invocatie opzeg. Het kan op elk moment van de dag gebeuren, ook als ik een goede nachtrust heb gehad.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar Kiezen hoe de toekomst van Amerika eruit ziet

Als dit steeds opnieuw gebeurt, dan moet je gewoon stoppen met de visualisatie of meditatie. Je moet een andere spirituele oefening bedenken, in ieder geval een poosje, waardoor je niet slaperig van wordt. Nu kan het zijn dat je slaperig wordt tijdens een invocatie, maar je kunt dat tot op bepaalde hoogte loslaten door de snelheid van de invocatie te veranderen. Als je het gevoel krijgt dat je slaperig wordt, dan zeg je een paar verzen iets langzamer op maar wel met meer kracht en daarna weer op normale snelheid, of misschien iets sneller. Of gebruik decreten, als je het probleem niet kunt overwinnen met invocaties. Je kunt moeilijker slaperig worden tijdens decreten, omdat je die sneller opzegt en ritmischer, maar als het nu ook weer gebeurt, zeg ze dan langzamer, krachtiger, meer staccato in je ritme op om wakker te blijven.

Je kunt je ook realiseren dat dit waarschijnlijk wordt veroorzaakt door gescheiden zelven die je hebt of collectieve entiteiten die bepaalde energie op jou projecteren om je slaperig te maken en jou willen beletten om de spirituele oefening te doen. Je kunt bijvoorbeeld de invocatie en decreten aan Astrea gebruiken om oproepen te doen om die krachten te binden en verteren. Je kunt ook werken aan de zelven en te zien of je de overtuiging die erachter zit, kunt blootleggen.