Eén persoon kan het verschil maken en doet dat ook

Vraag: Hoeveel impact heeft één persoon op de bevrijding van vrouwen in een groot land als Brazilië als hij daar oproepen voor doet? Hoeveel impact heeft één persoon die de oproepen doet?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Wat je ook doet, het is altijd beter dan niets doen. Wanneer je het hebt over een grote natie zoals Brazilië of een andere natie, dan kun je zeggen: “Wat voor verschil kan dit nu maken?” Wat hebben wij gezegd? In iedere natie zijn mensen, die daar op dit bepaalde tijdstip zijn geïncarneerd, omdat zij het potentieel hebben en het in hun Goddelijke plan staat dat zij daar een positieve bijdrage kunnen leveren. Wat jij als student van geascendeerde meesters kunt doen, is de oproepen doen die deze mensen bevrijden; ze wekken, zodat zij kunnen beginnen dat potentieel te vervullen.

In ieder natie zijn ringen van zulke mensen. Het is net als de lagen van een ui. Degenen die het verst gevorderd zijn, kunnen het eerst worden gewekt, dan zijn er anderen die gewekt kunnen worden in de volgende fase en daarna de volgenden en daarna weer anderen. Als niemand in een bepaald land de oproepen doet, dan zullen zelfs de meest volwassen studenten niet worden gewekt. Maar één persoon die de oproep doet, kan heel goed die eerste groep wekken. En dat helpt misschien om de volgende groep te wekken. En als je die oproepen blijft doen, en als ook andere mensen oproepen gaan doen, dan kan het zich op die manier heel langzaamaan verder verspreiden.

Je moet ook begrijpen dat er in iedere natie voortdurend situaties zijn waarin een natie op een kruising staat – het kan die kant op gaan of de andere kant. En heel vaak kan een heel erg klein verschil bepalen welke weg de natie inslaat. Ik zeg niet dat dit betekent dat de ene weg naar een ramp leidt en dat de andere het koninkrijk van God op aarde brengt. De consequenties zijn vaak niet ernstig. Maar de ene weg leidt wel naar een betere situatie, meer groei en de andere vertraagt die groei. In dit soort situaties, die vaak voorkomen, kan één persoon die de oproepen doet, het verschil maken of de natie de ene kant opgaat of een andere. En dit kan dus inderdaad impact hebben.

Hoe groter een natie hoe meer mensen er nodig zijn om veel impact te hebben, natuurlijk. Je kunt zeggen dat als één persoon de oproepen doet, er niet veel resultaten zichtbaar zullen zijn, maar ik kan je ervan verzekeren dat dit wel zo is. Voor zichtbaar resultaat zijn wel meer mensen voor nodig. In Zuid-Korea zag je bijvoorbeeld dat de studenten daar verscheidene keren doorslaggevende impact hadden op hun natie. Dit is ook in andere naties gebeurd. Wat betreft zichtbare impact: daar is een grotere groep mensen voor nodig. Niettemin, één persoon kan het verschil maken en doet dat ook. Kijk naar Jezus; kijk naar de Boeddha.