Hoe ga je om met verplichte inentingen?

Vraag: Wat is het recht van mensen om tegen verplichte inentingen in te gaan, vooral als je in dienst bent van de overheid, en hiertoe gedwongen worden, omdat je anders ontslagen wordt?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Denk aan de uitspraak van Jezus: “Geef Cesar wat van Cesar is en God wat van God is.” Je moet begrijpen dat als je in overheidsdienst bent, je hebt geaccepteerd dat je voor de staat werkt. En de staat is zoals ze is, op dit moment. Je kunt er misschien aan werken om dit op de lange termijn te veranderen. En daarom moet je de baan uitvoeren waarin je hebt toegestemd.

Hetzelfde geldt ook als je burger bent van een land waarin inentingen verplicht zijn – dan doe je dat. Je kunt van alles doen om de situatie in dat land op de lange termijn te veranderen, maar voor de korte termijn moet je gewoon accepteren dat het zo is in je land en het dus accepteren. Als je land je de keuze geeft, kun je vanzelfsprekend je eigen keuze maken, maar anders moet je de situatie aanvaarden zoals ze is. Als je het er niet mee eens bent, probeer dan verandering te brengen met alle middelen die je in een democratie hebt – en dat zijn natuurlijk democratische middelen.