Politieke verandering in Wit-Rusland?

Vraag: Hoe waarschijnlijk is het om de macht te veranderen bij de presidentiële verkiezingen in Wit-Rusland op 9 augustus dit jaar? Is het collectieve bewustzijn van Wit-Rusland hieraan toe?

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Mijn geliefden, hoe graag ik ook zou willen dat Wit-Rusland significante vorderingen maakt richting de Gouden Eeuw, is het heel erg onwaarschijnlijk dat de huidige president niet de volgende termijn zal winnen. Dit heeft te maken met diverse factoren.

In de eerste plaats staan de mensen in Wit-Rusland niet heel erg open voor een democratische regeringsvorm. Momenteel is er eigenlijk geen alternatief, geen persoon of groep mensen die de Wit-Russen bij de volgende stap kunnen brengen.

Dit heeft niet alleen te maken met Wit-Rusland, maar ook met de situatie in Rusland. Vooral met Vladimir Poetin en zijn plannen. Hij zou graag zien dat Wit-Rusland weer werd opgenomen in wat we nu Rusland noemen, maar wat ooit de Sovjet-Unie was. Hij zou zelfs wel graag willen dat de huidige president zijn macht opgaf, zodat Wit-Rusland in principe weer een deel van Rusland zou worden. Dit willen de meeste Wit-Russen niet. Dit staat niet in de matrix van de Gouden Eeuw voor Wit-Rusland, maar om dit te voorkomen, heb je een sterke leider nodig, hoewel hij te sterk kan zijn voor de manier waarop hij met zijn eigen volk omgaat.

Dit is een voorbeeld van dat het onmogelijk is om in een ideale situatie te komen, maar als de regering zou veranderen, dan is het heel waarschijnlijk dat Poetin kan doen wat maar mogelijk is om Wit-Rusland in Rusland of de Russische Federatie op te nemen. Hier zouden noch Rusland noch Wit-Rusland op de lange termijn profijt van hebben. De realistische manier om dit te vermijden is dat de president die dit tot op heden heeft weten te voorkomen blijft totdat de verhoudingen veranderen.