Sommige mensen hebben een fysieke goeroe nodig

Vraag: Lieve geascendeerde meesters, ik maak meestal contact met jullie leringen via mijn intuïtie en ik erken de waarheid en de schoonheid van de dictaten en geniet ervan. Maar ik moet eerlijk zijn. Soms mis ik het ‘rijk van zijn’ dat door een spirituele leraar komt die mijn IK BEN Aanwezigheid kan weerspiegelen door gewoon bij hen in de buurt te zijn. Meestal herken ik de Christusgeest in mij en anderen doordat er vrede en liefde wordt uitgestraald en is het onmogelijk om niet het energieveld te voelen van iemand die daar al heel diep in verankerd is. Hoe kan het dat ik niet de goddelijke energie kan voelen die ik voel wanneer jullie een dictaat geven? Jullie zijn nog meer verankerd in de goddelijke energie dan iemand op aarde. Ik ben hier altijd gevoelig voor. Op dat moment zit ik in de rivier en in dezelfde ruimte. Ik voel dat juist deze uitwisseling van licht mij met mijn IK BEN Aanwezigheid kan verbinden, meer dan hogere kennis ooit zou kunnen. Ik wil het tot in mijn botten voelen.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Mensen zin heel verschillend. Niet alleen op niveaus van bewustzijn, maar ook hun individualiteit verschilt. De vraag is: Wat opent de geest en het hart van iemand om iets te ervaren dat buiten zijn bewustzijnsniveau valt? Er zijn mensen die een fysieke goeroe nodig hebben om dat te kunnen ervaren. Zij moeten iemand ontmoeten die een hoger bewustzijnsniveau heeft dan zij en dan kunnen ze pas hun geest veranderen en openstellen voor een energiestroom die niet van die persoon komt. Daarom zijn er fysieke goeroes, daarom is Jezus geïncarneerd, enzovoort.

Er zijn ook mensen die dat met een dictaat kunnen, door het lezen van een dictaat, door een decreet of invocatie op te zeggen of er zijn mensen die dit kunnen zonder uiterlijke middelen maar door hun bewustzijn erop af te stemmen. Het is gewoon een kwestie van waar jij zit. Als je een fysieke goeroe nodig hebt, gebruik die dan als je iemand weet die je dat gevoel geeft. Maar blijf anders de leringen gebruiken, ruim de gescheiden zelven op, werk aan je psyche en dan zal er een moment komen dat je het ook door onze dictaten kunt voelen. Veel mensen voelen het vanzelfsprekend al, anders zouden ze niet blijven terugkomen om het te ervaren.