De bedoeling van muziek

Vraag: Wat is de bedoeling van muziek? Wat is de relatie tot de Vijfde Straal en haar attributen?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Wij hebben al andere leringen over muziek gegeven en daarom zal ik nu een heel korte lering geven die je een bepaald perspectief geeft. De bedoeling van muziek is energie verplaatsen. Muziek kan energie in een opwaartse of in een neerwaartse richting verplaatsen. Met andere woorden, het kan de vibratie verhogen van je energie, die je geest kan opbeuren als je naar de muziek luistert of de vibratie verlagen en dat kan je geest naar beneden trekken. Veel muziek op de wereld, zelfs wat populaire muziek is geworden, wordt speciaal onder leiding van de gevallen wezens bedacht om de energie naar beneden te halen en de mensen naar beneden te trekken.

Er is muziek die de energie naar de basischakra haalt, chaos creëert in de basischakra en ervoor zorgt dat veel mensen tot extreem gedrag vervallen, zoals seksueel gedrag of in andere vormen zoals wilde feestjes of hoe je het maar noemen wilt. Er is natuurlijk ook muziek die je opbeurt en wanneer je daarnaar luistert, dan krijg je een ervaring die je verheft. Wanneer je echter op de hogere niveaus van het spirituele pad komt, dan zal muziek steeds minder impact op je hebben. Je kunt naar syncoperende muziek luisteren zonder dat je energie naar beneden wordt getrokken. Je kunt luisteren naar muziek die veel mensen opbeurende muziek noemen zonder dat je energie wordt verheven. Je hebt geen muziek meer nodig om je energie te verbeteren, omdat je naar je hart kunt gaan, je op je IK BEN Aanwezigheid of de geascendeerde meesters afstemmen en luisteren wat van ons komt of gewoon naar de stilte luisteren.

Je realiseert je dat de wereld heel lawaaierig is. Het is een luidruchtige plek. Muziek kan voor sommige mensen een toevluchtsoord zijn om zich uit het lawaai terug te trekken door zich op een ander soort lawaai te concentreren. Maar wanneer je een bepaald niveau van neutraliteit in je geest bereikt, omdat jij je niet met de wereld hoeft te identificeren, dan kan stilte aangenamer en vrediger zijn dan welk geluid ook, inclusief de meest opbeurende muziek. In principe kom je dan op het punt dat je de behoefte aan muziek transcendeert.