Hoe je op een spirituele manier een kunstwerk beoordeelt

Vraag: Welke stijlen in de richtingen van de hedendaagse moderne kunst kunnen spirituele groei stimuleren? En welke niet? Aan welke kunstenaars moeten spirituele zoekers aandacht besteden?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn.

Welnu mijn geliefden, wat jullie moeten doen, is de leringen toepassen die we jullie hebben gegeven over het vergroten van je persoonlijke onderscheidingsvermogen. Ik ben niet van plan om een lijst met kunstenaars te bedenken die zogenaamd positieve kunstenaars zijn net zoals we ook niet doen met spirituele leringen of spirituele leraren.

Je moet je afstemming en je onderscheidingsvermogen vergroten om zover te komen dat je de vibratie van een kunstwerk kunt voelen in je hart. Je kunt zoals we al vaker hebben gezegd, voelen of het een beweging is die je verheft of dat het een neerwaartse energie is.

Als je naar een kunstwerk kijkt, kun je het ervaren zonder de lineaire, analytische geest. Je kunt voelen of het je energie verhoogt of verlaagt. Je kunt verder gaan en je onderscheidingsvermogen nog meer vergroten wanneer je naar een kunstwerk kijkt en bepaalde elementen voelt die je verheffen, en ook de elementen die dat niet doen. Maar dit kun je ontwikkelen als je dit persoonlijk wilt.

Wij geven hier niet een algemene lering over en dat komt gedeeltelijk omdat de mensen naarmate we meer in het Aquariustijdperk komen, hun onderscheidingsvermogen moeten vergroten, maar ook omdat we de dualistische denkwijze moeten loslaten; in veel gevallen is het te simplistisch om te zeggen: “Deze kunstschool is helemaal negatief en deze kunstschool is helemaal positief.”

Er zijn maar heel weinig kunstenaars die totaal positief zijn en heel wei die totaal negatief zijn. Er zijn er wel een paar, maar niet veel. De meeste mensen zijn een mix van allebei. De meeste mensen hebben andere elementen in hun kunst en daarom is het te simplistisch om hier een zwart-witoordeel over te vellen.