Het linker en het rechter pad

Vraag: Wat betekenen de termen linker pad en rechter pad in de huidige context? En heeft dit iets te maken met het oude Egypte, waar de school het rechter oog van Horus had en een school die het linker oog van Horus had? Waarom wordt links als slecht, demonisch, enzovoort beschouwd? Heeft het een bepaalde betekenis in technische zin, zoals een spiraal die naar links draait naar beneden gaat en zich steeds dieper in dichtere materie boort? Heeft links daarom een negatieve betekenis?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Mijn geliefden, wij hebben gezegd dat de gevallen wezens ervoor hebben gekozen om de mannen te bestempelen als het superieure geslacht, maar ze hadden ook anders kunnen kiezen. De gevallen wezens kozen ervoor om links te associëren met slecht en negatief, maar ze hadden ook anders kunnen kiezen. En het was dus gemakkelijker om steeds meer mensen in het idee te laten geloven dat ze links moeten associëren met slecht en rechts met goed. Het is natuurlijk onlogisch, en het is gewoon een keuze die werd gemaakt om mensen te manipuleren.

Natuurlijk kun je dit niet alleen van Egypte zeggen, maar in diverse eerdere beschavingen zijn er wel twee tegenovergestelde denkscholen geweest. Er is vaak een school geweest dat de uitbreidende kracht van de Vader heeft gebruikt en die uitbreidende kracht heeft vervormd om macht en controle te krijgen. Er is ook vaak een andere school geweest die een vervorming van de samentrekkende kracht van de Moeder heeft gebruikt om op diverse manieren macht over de materie te krijgen. Beide scholen waren dualistisch en daarom niet een deugdelijk spiritueel pad.

In veel tijdperken heeft de ene dominantie over de andere gekregen en de ander bestempeld als het linker pad. Je ziet vaak dat er een dominant gedachtesysteem in een religie was, zoals bij de katholieke kerk in de middeleeuwen, die alle concurrerende of andere gedachtesystemen ervan betichtte dat ze slecht, demonisch of van de duivel, heksen, een gruwel, blasfemie, enzovoort, waren.

De gevallen wezens doen dit eenvoudig om de mensen te polariseren naar of de ene of andere dualistische zijde. Er zijn gevallen wezens die het niets kan schelen in welk dualistisch uiterste de mensen zijn zolang ze maar in de dualiteit zitten. Anderen kan het wel wat schelen omdat zij geloven in hun dualistische uiterste en dat het absolute en superieure uiterste vinden. Maar het is een strijd tussen de gevallen wezens waar jij je natuurlijk van moet bevrijden.