De waarheid begrijpen versus de waarheid ervaren

Vraag: Je hebt gezegd dat het roze bloemblaadje van de Drievoudige Vlam aan de rechterkant van het lichaam zit (de kant van de rechterhand) en het blauwe bloemblaadje links. Maar roze is yin, liefde, het vrouwelijke aspect en het blauwe is macht, het mannelijke aspect. Het lijkt me logisch dat het roze in ons aan de linkerkant moet zitten en het blauwe rechts, toch? Waarom is dat niet zo? Tonen de beelden het spiegelbeeld of is de polariteit van het fysieke lichaam anders dan de polariteit van het etherische lichaam?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar over de Goddelijke Moeder zijn

Mijn aanbeveling is dat je zorgvuldig het dictaat bestudeerd dat ik eerder heb gegeven waarin ik het had over de denkende, lineaire, analytische geest. De geest zal elke lering van een afstandje proberen te begrijpen. Daarna zal hij meer en uitgebreider inzicht scheppen. Ineens zal het aankomen met vragen die niet kunnen worden beantwoord in de oorspronkelijke lering. Het zal beginnen met iets wat op een raadsel, een schijnbare tegenspraak, lijkt. Dan zal het steeds meer beginnen zich te concentreren op de lineaire geest in plaats van je intuïtieve vermogens te gebruiken om te ervaren wat er achter de lering zit.

Wij zijn er niet in geïnteresseerd of jij je Drievoudige Vlam intellectueel begrijpt. Wij zijn erin geïnteresseerd of jij je Drievoudige Vlam ervaart en wanneer dat zo is, dan vallen al die vragen in het niet. Zij verdampen volledig en worden irrelevant in het licht van de directe ervaring.