Over een mentaal beeld van de lering

Vraag: Ik heb ontdekt dat ik op een groot deel van mijn pad een soort mentaal beeld heb gemaakt dat in mijn wereldbeeld paste, wanneer de meesters een lering geven. Ik vergeleek alles waarmee ik in contact kwam met deze maatstaf. De laatste tijd heb ik bepaalde ervaringen en daardoor heb ik het gevoel gekregen dat de waarheid zich niet laat beperken tot woorden, maar zelfs niet echt door mijn vier lagere lichamen kan worden begrepen. Het is alsof de essentie van het leven niet letterlijk op een manier kan worden bevat. Het kan alleen maar worden ervaren. Kunnen de meesters dit bespreken?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

In enkele dictaten op deze conferentie hebben we deze dingen al besproken, dat je bepaalde dingen niet met je lineaire geest kan begrijpen, dat je die alleen maar kunt ervaren. Het klopt helemaal dat je, wanneer je voor het eerst in contact komt met een spirituele lering, of dat nu een van de geascendeerde meesters is of van anderen, onvermijdelijk de lering (bij wijze van spreken) door het filter van je huidige bewustzijnsniveau bekijkt. Daardoor zul je de lering een bepaalde kleur geven, je zult de leringen op bepaalde manieren interpreteren. Dit is in zekere zin het bewustzijn dat Jezus aanpakte toen hij tegen Petrus zei: “Ga achter mij Satan.” Omdat jij herkent dat dit een spirituele lering is die van een hoger niveau komt. In plaats van jezelf te willen veranderen om hogerop te komen, waartoe de lering je aanspoort, wil je de lering naar jouw niveau naar beneden halen, zodat jij de lering kunt gebruiken om te denken dat jij op je huidige niveau kunt blijven.

Dit zien we steeds opnieuw gebeuren bij mensen die door een spiritueel ontwaken heengaan, zouden we kunnen zeggen, en een of andere spirituele lering vinden. Zij zijn bereid om naar een bepaald niveau te gaan, maar niet verder. Er kan een moment komen waarop ze stoppen omdat ze een bepaald zelf niet onder ogen willen zien, wat we bij de Summit Lighthouse de treuzelaar op de drempel noemden, waardoor je groei stopt. Je staat op de drempel naar een hoger bewustzijnsniveau, maar omdat je die treuzelaar, dat momentum, die illusie, dat gescheiden zelf, niet onder ogen wilt zien, kun je niet verder.

Een belangrijk besef dat je moet krijgen, is dat dit slechts een onderdeel van het pad is. In het begin moet je een lering interpreteren met het bewustzijnsniveau dat je hebt. Je moet zover komen dat jij je hier bewust van wordt en naar jezelf kijkt en zegt: “O, ik moet naar mijn reactie op een lering kijken.” Dit hebben we natuurlijk heel voorzichtig gedaan in de boeken van het Pad naar Zelfmeesterschap, waarin meerdere meesters dit geleidelijk hebben aangepakt en je hebben geholpen om dit te ontstijgen. Dus ik raad je aan om deze cursus te volgen met dit in je achterhoofd, opdat je de neiging bedwingt om de lering jouw bestaande overtuigingen te laten bevestigen in plaats van de lering je hogerop te laten brengen dan die overtuigingen.