Hoe je een carrière met moederschap combineert

Vraag: Vrouwen zijn geneigd om geen banen te nemen waarin beslissingen worden genomen, omdat die banen de meeste tijd nemen en uiteindelijk hebben ze geen tijd om zwanger te worden, te trouwen of zelfs voor hun kinderen te zorgen. Hoe kunnen meer vrouwen betrokken worden bij het nemen van beslissingen zonder afstand te hoeven doen van het moederschap en een huwelijk?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Welnu mijn geliefden, in veel samenlevingen zie je dat er vrouwen zijn die tegenwoordig het krijgen van kinderen uitstellen totdat ze wat ouder zijn en eerst studeren of een carrière hebben. Dit is een van de manieren waarop vrouwen ermee omgaan. Andere vrouwen doen het tegenovergestelde en krijgen tamelijk vroeg kinderen en tegen de tijd dat hun kinderen volwassen zijn, zullen ze tijd hebben om zich op hun carrière te richten. Veel vrouwen vinden ook een manier om die twee te combineren en ik weet dat dit heel moeilijk is, vooral in sommige beroepen, omdat de eis is dat je veel tijd op het werk doorbrengt.

Naarmate we verder in de Gouden Eeuw komen, zal in de eerste plaats de tijd die je aan werk besteedt, korter worden. Er zullen veel mensen zijn die thuis kunnen werken en daardoor wordt het enigszins gemakkelijker om het hebben van een gezin te combineren met het werk. Ook zullen mannen en vrouwen meer in evenwicht komen en zal de vader ook deel hebben aan het opvoeden van de kinderen en alle praktische dingen doen, zoals je trouwens al in sommige naties ziet gebeuren.

Dit zijn een paar dingen die je kunt doen, maar het andere is dat je in gedachten niet beslist een conflict tussen die twee hoeft te zien. Jouw carrière hoeft niet beslist een baan te zijn, maar er kunnen subtielere elementen onderdeel van je Goddelijke plan zijn: een bijdrage leveren aan een bepaald terrein van de samenleving, bepaalde ideeën naar buiten brengen, betrokken zijn bij discussiegroepen, op het internet werken, of wat het ook maar is. Met andere woorden, er zijn vrouwen die bijvoorbeeld een blog hebben en schrijven over het moederschap. Er kunnen nog veel meer vrouwenzaken zijn waar jij op die manier aan kunt deelnemen terwijl je ook een actief leven leidt en doet waar vrouwen uitermate geschikt voor zijn: namelijk kinderen krijgen en ze opvoeden.

Naarmate we verder in de Gouden Eeuw komen, zullen vrouwen steeds opener, steeds flexibeler, worden om dingen anders te zien. Maar de samenleving zal natuurlijk ook verschuiven, zodat men een andere kijk krijgt op carrière. Tot dusver hebben jullie een specifieke kijk op wat het betekent om een carrière te hebben, die berust op een door mannen gedomineerde samenleving waarin de vrouw thuis blijft en voor het huis en de kinderen zorgt, en de man zich vervolgens kan richten op zijn carrière. En daarom wordt er geëist van degenen die een carrière hebben dat zij veel tijd op het werk zijn en hun aandacht daar min of meer volledig op richten. Maar dit zal in de Gouden Eeuw beginnen af te breken en er zal een andere kijk komen zowel voor mannen als vrouwen, dat je niet zestig tot tachtig uur per week op je werk hoeft te zijn om een carrière te hebben en dat bedrijven niet die soort toewijding eisen, omdat zij beseffen dat het de moeite waard is als mensen minder tijd besteden aan werken en ook tijd hebben voor andere activiteiten, omdat dit hen een ander perspectief geeft, hen creatiever maakt en zelfs efficiënter.

Het hele idee dat je effectiever bent als je twaalf uur aan het werk bent, dan iemand die zes uur aan het werk is, zal in twijfel worden getrokken, zoals al in bepaalde mate gebeurt. En men zal zich realiseren dat mensen ook in een kortere periode heel effectief kunnen zijn. En dan kan er gemakkelijk de situatie ontstaan waarin je thuis kunt blijven en heel geconcentreerd twee tot drie uur werken, een pauze neemt om voor de kinderen te zorgen of een maaltijd te nemen en dan weer een paar uur geconcentreerd aan het werk gaat en dat je toch een effectieve dagtaak hebt verricht.