Hoe je omgaat met je motivatie op het spirituele pad

Vraag: Ik heb het gevoel dat ik totaal niet gemotiveerd ben. Er zijn studies die beweren dat motivatie gekoppeld is aan het ego van iemand. Als je ego zwak is, dan ben je minder gemotiveerd. Hoe zit dat bij een spiritueel persoon? Als ik gescheiden zelven opruim, zou dat dan kunnen betekenen dat ik minder motivatie heb? Wat kun je doen als de motivatie weg is die op je ego berust, maar geen band hebt met de Heilige Geest of de Rivier van Leven?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Als je naar de mensen op de wereld kijkt die jij als succesvolle mensen beschouwt, dan zie je duidelijk dat die mensen worden gemotiveerd door hun ego, zij hebben een soort doel: om aan de macht te komen, een status te verwerven, rijkdom vergaren en dat drijft hen. Zij worden gedreven door de motivatie die van je ego komt. Zij willen dat ze bijzonder of machtig zijn, wat ook maar het geval is.

Er zijn veel spirituele mensen die, toen zij jonger waren een sterke motivatie hadden die van hun ego afkwam. Veel mensen, zoals deze boodschapper ook bij zichzelf herkend heeft: wanneer je in het begin het spirituele pad of een spirituele leer ontdekt, dan word je heel erg enthousiast en wil je die lering toepassen en de hulpmiddelen gebruiken die je hebt gekregen en dit wordt deels gedreven door een motivatie van je ego.

Je wilt in jouw gedachten een bepaalde status bereiken: dat je een goede student bent, dat je een enthousiaste student bent, een goede chela, bent en daarom is dit een motivatie van je ego. Als jij je ervoor openstelt om aan jezelf en je eigen psyche te werken, dan kan er een moment komen waarop je de motivatie van je ego doorziet. Enkele studenten komen niet zover en kunnen decennia op die manier blijven doorgaan, urenlang decreten opzeggen zonder de vooruitgang te boeken die ze hadden kunnen boeken als ze naar hun eigen psyche hadden willen kijken. Anderen krijgen wel wat inzicht in hun eigen psyche – zij zien de futiliteit ervan en zelfs als zij niets weten over het concept gescheiden zelven, dan nog kunnen ze een paar zelven opgeven die deel uitmaken van hun ego.

Wanneer je een zelf opgeeft, wanneer je het zelf laat sterven, dan verlies je de motivatie voor dat zelf. En het is mogelijk om in een soort tussenperiode, een soort niemandsland te komen, omdat jij het nog niet verbonden hebt met je Goddelijke plan en de bedoeling, de hogere bedoeling die niet op je ego berust van je Goddelijke plan. Je kunt nog wel andere zelven hebben die jou je op jezelf laten richten, zodat je niet verder komt dan die zelfmotivatie en je spirituele groei niet begint te gebruiken om een grotere zaak te dienen. Dit zou bijvoorbeeld een zaak voor de meesters kunnen zijn door decreten op te zeggen voor diverse problemen. Dit zou kunnen om je in de samenleving tot uiting te brengen, het zou kunnen dat jij je op je spirituele groei moet richten door aan je psychologische problemen te werken, enzovoort.

Maar er kan een periode zijn waarin je hier nog niet mee verbonden hebt. Je hebt het gevoel dat je geen motivatie hebt – je weet niet wat je moet of waar jij je aandacht en energie op moet richten. En nogmaals, we hebben je de hulpmiddelen gegeven. Als je de hulpmiddelen benut die in ‘Healing Your Spiritual Traumas’ staan, dan kom je hier waarschijnlijk wel doorheen. Maar er zijn ook mensen die geen hulpmiddel kunnen gebruiken om hier doorheen te komen, omdat je gewoon een beslissing moet nemen. Je moet gewoon de beslissing nemen om je niet meer zo op jezelf te concentreren en dat gescheiden zelf, of die concentratie op jezelf die op je ego berust, met opzet aan de kant schuiven.

Je werkt aan iets dat verder gaat dan jou. Je moet bij wijze van spreken jezelf uit die traagheid losschudden, en dit is een daad van wilskracht. En er zijn bepaalde momenten op het pad dat je pas verder kunt als je een daad van wilskracht hebt verricht en als je het gevoel hebt dat het je aan die wilskracht ontbreekt, doe dan een beroep op Master More, doe de cursus het Pad naar Zelfmeesterschap. Pak het eerste boek van Master More en gebruik het, pas het toe – doe oproepen aan hem. Maar nogmaals, Master More kan die beslissing niet voor jou nemen. Je moet bereid zij om die beslissing zelf te nemen.