Is er een mannelijk en vrouwelijk oerzelf?

Vraag: Is er betekenisvol onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke gescheiden zelven, of zelfs maar mannelijke en vrouwelijke oerzelven? Stel dat ik een vrouwenlichaam had toen ik mijn geboortetrauma meemaakte. Zou mijn oerzelf dan bepaalde vrouwelijke eigenschappen bezitten? En hoe zou dat me dan nu beïnvloeden in een mannenlichaam?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Als je in een vrouwelijk lichaam was toen jij je geboortetrauma meemaakte, dan zou je waarschijnlijk bepaalde gescheiden zelven hebben die worden gedefinieerd door de manier waarop je als vrouw in die specifieke incarnatie hebt gereageerd, en hetzelfde geldt natuurlijk als je een mannelijk lichaam had. Je oerzelf is echter niet echt mannelijk of vrouwelijk omdat hij reageert op iets wat boven menselijk en vrouwelijk staat. Er kunnen bepaalde elementen zijn, bijvoorbeeld dat een vrouw in haar eerste incarnatie door de gevallen wezens werd vernederd omdat ze vrouw was en daardoor kan ze bepaalde zelven hebben die berusten op haar reactie als vrouw. Maar het oerzelf is eigenlijk nog steeds androgyn, staat boven seksualiteit, omdat hij reageert op jouw afwijzing als wezen, als spiritueel wezen. Je moet begrijpen dat veel avatars hun geboortetrauma meemaakten in hun eerste of in een van hun eerste incarnaties op aarde en dat houdt in dat je nog niet veel levens in een mannelijk of vrouwelijk lichaam hebt gehad. Je hebt je op dat moment dus nog niet zo geïdentificeerd met een mannelijk of vrouwelijk lichaam. Wat betreft de oorspronkelijke bewoners van de aarde: die hebben natuurlijk meer levens gehad voor zij de gevallen wezens tegenkwamen. Maar toch hoef jij je niet per se totaal te identificeren met een mannelijk of vrouwelijk lichaam, omdat je levens hebt gehad in zowel een mannelijk als vrouwelijk lichaam.

Dus nogmaals, het oerzelf staat eigenlijk boven mannelijk en vrouwelijk, maar je kunt wel bepaalde gescheiden zelven hebben die berusten op de reactie die je kreeg toen je een man of vrouw was. Je zult ook zelven hebben die werden versterkt na de incarnatie waarin je jouw geboortetrauma meemaakte, omdat je vele levens zowel man als vrouw bent geweest. Hoe beïnvloedt dit je dan in principe in dit leven? Welnu, je moet naar alle gescheiden zelven kijken en het feit dat je in een mannelijk lichaam bent, betekent niet dat je niet naar gescheiden zelven hoeft te kijken die werden gevormd toen je in een vrouwelijk lichaam zat. Als je de oefening gebruikt die ik jullie heb gegeven, waarin ik je meeneem door een tuin naar het theater, dan kun je die heel goed gebruiken om elk willekeurig gescheiden zelf op te ruimen, of die nu in een mannelijk of vrouwelijk lichaam werd geschapen. Als je een mannelijk lichaam hebt, dan kun je natuurlijk geneigd zijn om bijvoorbeeld moeilijker bereid te zijn om naar de gescheiden zelven te kijken die in een vrouwenlichaam werden geschapen. Maar dit zou eigenlijk niet gelden voor studenten die openstaan voor deze leringen, omdat jullie je niet helemaal identificeren met een man, zoals veel mensen wel op de wereld doen, want anders zou jij je niet openstellen voor de leringen.