De ongevoeligheid van de gevallen wezens

Vraag: Hoe is het mogelijk dat iets als een minder ideale jeugd iemand kan uitschakelen en het vertrouwen in zichzelf en eigendunk beïnvloeden, maar dat de gevallen wezens die veel ergere dingen hebben gezien en meegemaakt, productief kunnen zijn en hoge posities bereiken in de samenleving zonder dat een depressie of angst hen tegenhoudt.

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Het eenvoudigste antwoord is, ook al zijn er niveaus van antwoorden, dat de gevallen wezens totaal ongevoelig zijn. Zij zijn ongevoelig voor menselijke wezens, maar in zekere zin ook voor zichzelf. Zij kunnen een bepaalde ervaring krijgen die voor de meeste mensen heel traumatisch zou zijn, maar zij zijn zo ongevoelig dat zij dit nauwelijks in hun bewustzijn registreren. Zij zijn heel erg verhard door wat ze daarvoor hebben ervaren. Er zijn inderdaad veel gevallen wezens, in feite zou ik zeggen de meeste die op aarde zijn geïncarneerd, die zo ongevoelig zijn dat niets op aarde hen raakt. Zij reageren er niet op. Sommigen hebben een specifiek doel waarop zij zich zo concentreren dat zij zich door niets daarvan laten weerhouden.

De meeste mensen zijn natuurlijk niet ongevoelig en dat hoort ook niet zo te zijn. Zij zullen heel erg worden beïnvloed door een jeugd waarin ze bijvoorbeeld zijn misbruikt, en dat kan hen een heel leven beïnvloeden wanneer ze geen spiritueel pad hebben. Nu zijn er natuurlijk mensen die dichter bij Christusschap zijn die ook een moeilijke jeugd hebben gehad die, of kunnen voorkomen dat het invloed op hen heeft, of erover heen kunnen komen door zichzelf heel snel te helen, omdat zij nogmaals, een positief doel hebben. Hun doel is Christusschap, hun doel is ascenderen, en zij realiseren zich dat zij zich door niets op aarde daarvan mogen laten afleiden.