Virtual reality als hulpmiddel op het spirituele pad

Vraag: Wat is het potentieel van de technologie die er al is om zelftranscendentie te ondersteunen? Kan VR (virtual reality) ons bijvoorbeeld echt ondersteunen om uit een bepaald mentaal kader te komen? Hoe denk je daarover? Heeft de ervaring van een virtuele onderdompeling het potentieel om ons onze status-quo te laten transcenderen? Ik stelde me zo ongeveer voor hoe het zou zijn in jullie etherische retraiteverblijven, waarin wij onze onderbewuste beelden en vormen zien uitgebeeld op een scherm.

Antwoord van Geascendeerde Meester Saint Germain, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Je hebt helemaal gelijk dat er veel technologie op een positieve manier gebruikt kan worden. Virtual reality is hier een voorbeeld van, waardoor je heel goed, als je een visie hebt, of als mensen openstaan voor de visie, een virtuele omgeving kunt creëren die speciaal bedoeld is om bepaalde mentale kaders uit te dagen. Het zou heel goed kunnen tonen dat er een heel ander perspectief mogelijk is op een bepaald aspect van het leven dan waar jij mee bent opgegroeid.

Je kunt ook bepaalde virtual reality omgevingen maken waarin je iets hebt wat lijkt op wat wij hebben beschreven in de boeken van ‘Het Pad naar Zelfmeesterschap’ over diverse retraiteverblijven waar we bepaalde dingen zichtbaar kunnen maken op een scherm. Dit zou met de huidige technologie niet iets kunnen zijn uit je vier lagere lichamen, maar je zou wel iets in de omgeving kunnen programmeren dat berust op algemene tendensen waardoor mensen zich bijvoorbeeld bewust worden van boosheid en hun neiging om met boosheid te reageren op bepaalde situaties en stimuli.

Er zou op den duur nog veel meer in geprogrammeerd kunnen worden. En in feite bestaat de reële mogelijkheid dat er een paar progressieve psychologen komen die het komende decennium gaan samenwerken met een paar progressieve computerprogrammeurs, die misschien een aantal van dat soort programma’s maken die de mensen kunnen helpen om te leren omgaan met diverse psychologische problemen. Een soort virtuele Gestalttherapie, zo je wilt.