Vraag over moldaviet en kristallen

Vraag: In het boek ‘Mijn Levens met’ werd gezegd dat glas dat op diverse plaatsen werd gevonden alleen maar bij extreem hoge temperaturen kan zijn ontstaan in vorige beschavingen die een atoomoorlog uitvochten. Er zijn veel spirituele new age mensen die moldaviet gebruiken als helend kristal, omdat het energie bevat. Ik kan de energie in het kristal ook voelen. Zou je kunnen verhelderen of moldaviet werd geschapen ten gevolge van een atoomoorlog? Kun je me ook helpen om te begrijpen waarom dit kristal energie bezit en bepaalde effecten op mensen heeft?

Antwoord van Geascendeerde Meester Moeder Maria, 2020 – Webinar voor de Bevrijding van Vrouwen

Werd moldaviet geschapen door een atoomoorlog? Het antwoord is ja en nee. Oorspronkelijk was er zuiver moldaviet dat werd geschapen door een meteoriet maar er zijn, zoals je misschien weet, veel andere mineralen die als moldaviet worden verkocht omdat de mensen veel waarde hechten aan moldaviet. Enkele van die namaakkristallen werden geschapen als gevolg van een atoomoorlog en je kunt het verschil heel moeilijk zien.

Over kristallen wil ik graag een algemene opmerking maken. Wij zouden misschien kunnen beginnen met de boodschapper zijn handen omhoog te laten houden om te tonen dat hij niet een ring aan iedere vinger heeft met een ander kristal of edelsteen erin. Ik weet wel dat we in diverse dispensaties leringen hebben gegeven over kristallen en het gebruik ervan. Als je hierin geïnteresseerd bent, als dit voor jou geldt, maak er dan gebruik van. In deze dispensatie spreken we niet over kristallen, we bevorderen het gebruik er niet van, omdat we jullie al heel veel hulpmiddelen hebben gegeven om je bewustzijn te verhogen. Als je de hulpmiddelen uit de Cursus in Zelfmeesterschap gebruikt, waarin je de zeven stralen doorloopt en je bewustzijn verhoogt naar het zesennegentigste niveau, dan heb je geen kristallen nodig.

Als je de hulpmiddelen gebruikt om je Spirituele Trauma’s te Helen en de andere boeken in die serie, dan ontstijg je al snel het bewustzijnsniveau waarop je kristallen nodig hebt.

Eerlijk gezegd, aan heel veel mensen die kristallen gebruiken en die ervan overtuigd zijn dat de kristallen effect op hen hebben, wat voor effect dat ook mag zijn, kan dat effect worden verklaard in één woord dat in de medische stand bekend staat als ‘placebo’. Voor heel veel mensen hebben die kristallen een placebo-effect. Omdat ze erin geloven hebben ze effect. Er zijn mensen die gevoelig zijn en die de verschillende vibraties van verschillende kristallen kunnen voelen, die kunnen geloven dat ze invloed uitoefenen. Helaas geloven enkele van die mensen dat hun gevoeligheid komt door het feit dat zij een hoog bewustzijnsniveau hebben, ze willen niet beseffen dat ze eigenlijk niet zo’n hoog bewustzijnsniveau hebben als ze denken dat hun bewustzijnsniveau afhangt van of wordt bevorderd door een fysieke substantie. Zij zouden er baat bij kunnen hebben als ze de nederigheid bezaten om toe te geven dat zij een poging moeten doen om hun bewustzijn te verhogen. Degenen die zich bewust zijn van en zich openstellen voor deze leringen raad ik aan om je tijd en energie te besteden aan het toepassen van die leringen in plaats van te denken dat het dragen van een soort kristal het werk voor je zal doen. We hebben al vele malen gezegd dat het spirituele pad, het pad naar Christusschap, geen mechanisch pad is. Het pad bestaat eruit dat je gaat begrijpen wat je niet bewust ziet en dat transcendeert.